26 C
Athens
15.7 C
Washington
20.2 C
Melbourne
10.6 C
London
10.1 C
New York
15.8 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

WEF: «Παγκόσμια Διακυβέρνηση Μέσω της Τεχνολογίας» – Στις 6-7 Απριλίου η Σύνοδος Κορυφής

Δημοφιλέστερα

Το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ (WEF), το οποίο έχει αναλάβει την προετοιμασία του πλανήτη για την «Μεγάλη Επανεκκίνηση», ανακοίνωσε την πρώτη παγκόσμια σύνοδο κορυφής για την «Παγκόσμια Διακυβέρνηση μέσω της Τεχνολογίας» που θα πραγματοποιηθεί στις 6-7 Απριλίου 2021, δείχνοντας ότι τα πράγματα εξελίσσονται.

Η Σύνοδος είναι εικονική και οικοδεσπότρια θα είναι η Ιαπωνία, η οποία έχει κάνει άλματα στον τομέα της τεχνολογίας.

Όπως αναφέρουν, η τεχνολογία μπορεί να αξιοποιηθεί υπεύθυνα για την αντιμετώπιση των μεγαλύτερων προβλημάτων στον κόσμο.

Στην πρώτη Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση μέσω της Τεχνολογίας (GTGS) στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ , ηγέτες από περισσότερες από 50 κυβερνήσεις και 300 χώρες θα συζητήσουν για τα βήματα που πρέπει να γίνουν, έτσι ώστε να αξιοποιηθούν οι τελευταίες τεχνολογίες, προκειμένου να αντιμετωπιστούν, όπως αναφέρει το WEF, οι μεγαλύτερες προκλήσεις «με τους πιο… δίκαιους και πιο υπεύθυνους τρόπους μέσω συνεργασίας δημόσιου και ιδιωτικού τομέα..»

«Ο στόχος του εναρκτήριου GTGS του Φόρουμ είναι να δημιουργήσει έναν κοινό ουδέτερο χώρο όπου μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με την διακυβέρνηση και τα πρωτόκολλα γύρω από νέες αναδυόμενες και πρωτοποριακές τεχνολογίες και να μοιραστούμε αυτές τις ιδέες με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής, σε συνδυασμό με τις φωνές καινοτόμων, επιχειρηματιών και της κοινωνίας των πολιτών που στην πραγματικότητα πειραματίζονται με αυτές τις νέες τεχνολογίες».

Jeremy Jurgens, Διευθύνων Σύμβουλος & Επικεφαλής του Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση του Φόρουμ (C4IR).

Συνεχίζει το WEF:

Οι ηγέτες θα συζητήσουν την εξέλιξη της τεχνολογίας λαμβάνοντας υπόψη τρεις πυλώνες:

 • την ετοιμότητα για ένα υγιές μέλλον ( ήδη πέρνουμε μια γεύση για το πώς φαντάζονται την «υγεία» οι τεχνοκράτες του WEF..)
 • την πραγματική ανθεκτικότητα για εταιρείες, χώρες και ευρύτερες περιοχές
 • το πώς κάθε ενδιαφερόμενος μπορεί να βοηθήσει
Εκλογές Η.Π.Α.: Το Πουέρτο Ρίκο Ανακαλύπτει Μη Μετρημένα Ψηφοδέλτια 1 Εβδομάδα Μετά τις Εκλογές

Τα θέματα θα περιλαμβάνουν:

Μετασχηματισμός βιομηχανίας: Καθώς κάθε εταιρεία γίνεται δίαυλος τεχνολογίας, οι επιχειρήσεις θα πρέπει να βρουν νέους τρόπους για να συμμεριστούν την ανάπτυξη, να μοιραστούν πληροφορίες και να συνεργαστούν (σ.σ. κοινωνική οικονομία, διασύνδεση εταιρειών μέσω της τεχνολογίας)..

Κυβερνητικός μετασχηματισμός: Καθώς οι τεχνολογικές υπηρεσίες καθίστανται βασική δημόσια αναγκαιότητα (συγκρίσιμη με την ηλεκτρική ενέργεια, το νερό ή τους δρόμους), οι κυβερνήσεις πρέπει να σκεφτούν πώς να χτίσουν και να διατηρήσουν αυτήν τη νέα ψηφιακή υποδομή.

Παγκόσμια διακυβέρνηση μέσω τεχνολογίας: Για να μεγιστοποιήσουμε τα οφέλη της τεχνολογίας, πρέπει να μετριάσουμε τους κινδύνους και να αναπτύξουμε πολιτικές, κανόνες, πρότυπα και κίνητρα που διαμορφώνουν την υπεύθυνη ανάπτυξή της.

Τεχνολογίες αιχμής: Η υιοθέτηση τεχνολογιών αιχμής θα είναι απαραίτητη σε όλους τους τομείς, φέρνοντας επανάσταση στις αλυσίδες εφοδιασμού, επιτρέποντας την μαζική προσαρμογή σε αυτήν και προσφέροντας νέες οδούς για την αύξηση της ανακύκλωσης των προϊόντων, ώστε να σταματήσει η περιβαλλοντική ζημία και η κλιματική αλλαγή (σ.σ. Ατζέντα 2030).

Πέρα από αυτά τα θέματα, οι συμπρόεδροι θα διαμορφώσουν την ημερήσια διάταξη της συνόδου κορυφής. Αντανακλώντας τον πολύπλευρο, παγκόσμιο χαρακτήρα των προκλήσεων που αντιμετωπίζουμε, η διάσκεψη κορυφής συγκέντρωσε ηγέτες από ένα ευρύ φάσμα, οι οποίοι μπορούν να μιλήσουν με νέες προοπτικές.

Οι συμπρόεδροι (σ.σ. τεχνοκράτες της παγκόσμιας κυβέρνησης;;;) του 2021 είναι:

 • Mukesh Ambani , Πρόεδρος και MD, Reliance
 • Vivian Balakrishnan , Υπουργός Εξωτερικών της Σιγκαπούρης
 • Marc Benioff , Διευθύνων Σύμβουλος, Salesforce
 • Sharan Burrow , Γενικός Διευθυντής, ITUC
 • Alice Gast , Πρόεδρος, Imperial College
 • Yuriko Koike , Κυβερνήτης, Τόκιο
 • Elizabeth Rossiello , Ιδρυτής και Διευθύνων Σύμβουλος AZA Finance
 • Susan Wojcicki , CEO, YouTube
 • Jim Snabe , Πρόεδρος, Siemens
 • Hiroaki Nakanishi , Πρόεδρος, Hitachi
«Η Μεγάλη Επανεκκίνηση»: Πώς τα Παγκόσμια Κέντρα Εξουσίας Θέλουν να Διαμορφώσουν την Μετά-COVID Εποχή - The Great Reset

Ιαπωνία

Η εικονική εκδήλωση θα φιλοξενηθεί από την Ιαπωνία.

Θα παρευρεθούν εξέχοντες Ιάπωνες ηγέτες και τα μέλη των ιαπωνικών μέσων μαζικής ενημέρωσης θα καλύψουν τις συνεδρίες και θα συνδιοργανώσουν το podcast του ραδιοφωνικού σταθμού του Φόρουμ «Ράδιο Νταβός». Οι συνεδρίες θα μεταφραστούν στα Ιαπωνικά και το μεταφρασμένο περιεχόμενο θα είναι διαθέσιμο στον ιστότοπο του Ιαπωνικού φόρουμ.

Η Ιαπωνία είναι εταίρος του Φόρουμ για περισσότερα από 50 χρόνια, συμπεριλαμβανομένης της από κοινού δημιουργίας του πρώτου Κέντρου για την Τέταρτη Βιομηχανική Επανάσταση εκτός του Σαν Φρανσίσκο.

Θα γίνει έκθεση για το μέλλον της κινητικότητας με αφορμή τον κορωνοϊό και ομιλία του πρωθυπουργού της Ιαπωνίας, Γιοσιχάιντ Σούγκα.

Εκθεση για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση Μέσω Της Τεχνολογίας

Το 2019, το WEF είχε βγάλει «Λευκή Βίβλο» για την Παγκόσμια Διακυβέρνηση μέσω της Τεχνολογίας.

Γράφει μεταξύ άλλων:

Οι κυβερνήσεις αναγνωρίζουν το αίτημα για διακυβέρνηση δημιουργούν νέες τεχνολογίες. Για παράδειγμα, τα τελευταία χρόνια, με την νανοτεχνολογία και την βιοτεχνολογία, ορισμένες κυβερνήσεις έχουν κινηθεί για να δημιουργήσουν νέα καθεστώτα διακυβέρνησης και άλλες τεχνολογίες όπως αυτοκινούμενα οχήματα.

Άλλοι έχουν ξεκίνησει στρατηγικές γύρω από την ανάπτυξη της τεχνητής νοημοσύνης, ενώ ακόμη περισσότεροι έχουν δημιουργήσει καινοτόμους χώρους για την έρευνα των οφελών και των προκλήσεων οφέλη και τις προκλήσεις της τεχνολογίας blockchain των κρυπτονομισμάτων.

Ωστόσο, οι κυβερνήσεις δεν είναι οι μόνοι υπεύθυνοι για την ανάπτυξη πολιτικής όταν πρόκειται για εξελιγμένες τεχνολογίες. Μερικά από τα πιο ισχυρά τεχνολογικά συστήματα και μεγαλύτερα σύνολα δεδομένων τα διαχειρίζονται ιδιωτικές εταιρείες (σ.σ. πολυεθνικές των διεθνιστών). Εταιρικές πολιτικές και εταιρικοί κανόνες – με τη μορφή αλληλεπιδράσεων με φορείς χάραξης πολιτικής- είναι επίσης απαραίτητοι και ισχυροί κινητήρες διακυβέρνησης.

Με τον όρο διακυβέρνηση, αναφερόμαστε στη λήψη αποφάσεων και στην άσκηση εξουσίας, η οποία θα καθοδηγήσει την συμπεριφορά ατόμων και οργανώσεων.

Η διακυβέρνηση μέσω της τεχνολογίας σχετίζεται με την τεχνολογική πολιτική, αλλά οι δύο αυτοί τομείς δεν είναι εντελώς συνώνυμοι. Οι πολιτικές μπορούν να αποτελούν μέρος της διακυβέρνησης, αλλά η διακυβέρνηση μπορεί επεκτείνεται πέρα ​​από ρητούς νομικούς ή επίσημους εταιρικούς κανόνες και διαδικασίες (σ.σ. παγκόσμια δικτατορία;;;).

WEF_Global_Technology_Governance
Ισραήλ: Σχεδόν 4.200 τα Κρούσματα - Κατέληξαν 16 Ασθενείς σε Μία Μέρα - Το 52% Έχει Λάβει την Πρώτη Δόση

(…)

Μπορούν να αναπτυχθούν τεχνολογικές πολιτικές για την επίλυση μεγάλων προβλημάτων. Η πολιτική μέσω της τεχνολογίας είναι ως εκ τούτου, ένα σημαντικό εργαλείο για την «προώθηση της παραγωγής, την διάδοσης και χρήση επιστημονικών και τεχνικών γνώσεων για την πραγματοποίηση εθνικών στόχων ». Μέσω της τεχνολογικής πολιτικής και διακυβέρνησης μπορούν επίσης να αναπτυχθούν μέτρα για να επηρεαστούν οι συμπεριφορές γύρω από τις επενδύσεις και την χρήση αναδυόμενων τεχνολογιών.

Άλλες μορφές τεχνολογικής διακυβέρνησης – όπως η ρύθμιση ιατρικών συσκευών ή περιβαλλοντικών περιορισμών στα οχήματα κ.α.

Η πολιτική θα επιφορτιστεί με την υποστήριξη της καινοτομίας, της βιομηχανίας και της επιστήμης, ενώ το ευρύτερο ζήτημα της διακυβέρνησης μέσω της τεχνολογίας, θα διανέμεται ευρέως σε όλη την κυβέρνηση, η οποία θα ελέγχεται από κανονισμούς.

Δείτε Επίσης:

PCR Τεστ: Ποια τα «Λάθη» με τα Τεστ PCR για τον Covid-19; – Είναι Απλά Ένα.. «Εργαλείο» για να «Δικαιολογούν» τα Lockdowns οι Κυβερνώντες;

Παραίτηση Βόμβα του Δρ. Π. Βλαχογιαννόπουλου από τον ΕΟΦ για τους Εγκληματικούς Χειρισμούς της Κυβέρνησης Σχετικά με το Εμβόλιο της AstraZeneca!

Δρ. Δ.Κούβελας: «Τα Εμβόλια Είναι Συσκευές με Μικροσωματίδια που Διεγείρουν τον Οργανισμό μας να Κάνει την Ανοσοποίηση […] Επιλέχθηκε Καφενειακά η Επιτροπή των Ειδικών»

«Η Μεγάλη Επανεκκίνηση»: Πώς τα Παγκόσμια Κέντρα Εξουσίας Θέλουν να Διαμορφώσουν την Μετά-COVID Εποχή – The Great Reset

«The Great Reset»: Το Βιβλίο-Οδηγός του Κ. Μητσοτάκη Επάνω στο Γραφείο του – Γιατί Λένε ότι Δεν θα Επιστρέψουμε Ποτέ στην Κανονικότητα – Τί Ετοιμάζεται Μετά την Πανδημία – Η Μεγάλη Επανεκκίνηση

Rockefeller 2010: Η “Επιχείρηση Lock Step” Προβλέπει τα Σημερινά Lockdown και Πολλά Άλλα από Αυτά που Διαδραματίζονται Σήμερα

Τα Επτά Βήματα από την Πανδημία στον Ολοκληρωτισμό

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα