26 C
Athens
15.7 C
Washington
20.2 C
Melbourne
10.6 C
London
10.1 C
New York
15.8 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

«Φιέστα» Γερμανών Ναζιστών στην Κρήτη: Διαφημίζουν Πτώσεις Αλεξιπτωτιστών στο Μάλεμε – «Κατέβηκε» η Αφίσα Μετά τις Αντιδράσεις – Κατηγορίες ότι Εμπλέκονται και Έλληνες

Δημοφιλέστερα

Αντιδράσεις και πολιτικές διαστάσεις παίρνει το θέμα

Θύελλα αντιδράσεων ξεσήκωσε η αποκάλυψη ότι Γερμανοί ναζιστές οργανώνουν επίσκεψη στην Κρήτη για «να τιμήσουν τη γενναιότητα των Γερμανών αλεξιπτωτιστών με επισκέψεις σε τοποθεσίες των γερμανικών προσγειώσεων, μνημεία και μουσεία, για να έχουν οι συμμετέχοντες μια συναρπαστική εικόνα για τα γεγονότα του Μαΐου 1941» όπως καταγγέλλει ο Αριστομένης Συγγελάκης. Μάλιστα σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλονται υπάρχει και εμπλοκή Ελλήνων.

Απέσυραν τις αναφορές

Μετά τις αντιδράσεις η αφίσα για τις εκδηλώσεις “κατέβηκε” από το site της οργάνωσης. Το παράρτημα στην Πολωνία σε ανακοίνωση που μετά την απέσυρε, υποστήριξε δήθεν δεν θα τιμούσαν τους Ναζί, αλλά την πτώση των Γερμανών (!!!) αλεξιπτωτιστών στη Κρήτη ως στρατιωτική αεροπορική επιχείρηση (!!!) μετά το απέσυραν και αυτή την αναφορά.

Αναλυτικά ανέφεραν:

“I am not, it is not to honour the nazi troops. Its the first airborne operation. We have also done it to allied operations. Nothing honorable to the nazi stuff, only that its airborne history.

If you have further questions on that matter, please contact the main organization. They are planning the trip.”

Μάλιστα μετέφεραν τη σχολή από Σλοβενία στην Ουκρανία.

Από την σχεδιαζόμενη και πολυδιαφημισμένη εκδήλωση των ναζιστών προκύπτουν αμείλικτα ερωτήματα:

-Πως διαφημίζουν «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε αφού μια τέτοια διαδικασία θα προϋπόθετε άδεια από το ελληνικό υπουργείο; (Μετά τις αντιδράσεις η πολυδιαφημισμένη αφίσα κατέβηκε από το site).

– Πως προβάλλουν τη διαμονή σε ξενοδοχείο των Χανίων και οργανώνουν δράσεις στην Κρήτη; Μάλιστα το ξενοδοχείο που επικαλείται η οργάνωση δηλώνει άγνοια για το θέμα και αρνείται την εμπλοκή στην υπόθεση.

Η Μύνηση του Δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδη στα Ελληνικά Hoaxes για Σύσταση Συμμορίας και Συκοφαντική Δυσφήμιση

-Υπάρχει η εμπλοκή εν ενεργεία Ελλήνων αστυνομικών ή άλλων προσώπων στην οργάνωση ή τις δράσεις. Γνωρίζουν το θέμα οι αρχές;

Το θέμα έχει πάρει έντονα κοινωνικές και πολιτικές διαστάσεις προκαλώντας ήδη τις παρεμβάσεις βουλευτών.

Έντονη αντίδραση του Π. Πολάκη που θέτει ερωτήματα και υποστηρίζει ότι θα δοθούν και μετάλλια στους συμμετέχοντες. Σε ανακοίνωση αναφέρει:

«ΑΥΤΗ Η “ΕΚΔΗΛΩΣΗ” ΔΕΝ ΘΑ ΓΙΝΕΙ!

 

Είναι προσβολή στο αίμα των γονιών και των παππούδων μας, στην ιστορία της Κρήτης , στο δημοκρατικό φρόνημα του λαού της!» Αυτά μεταξύ άλλων δηλώνει με αποφασιστικότητα ο Βουλευτής Χανίων του ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία Παύλος Πολάκης, σχετικά με την ανακοίνωση της οργάνωσης εκδήλωσης το διάστημα 17 – 23 Μαΐου με γενικό τίτλο «Kreta Memorial”, με αφορμή τη συμπλήρωση ”80 χρόνων από τη μάχη της Κρήτης” με Ευρωπαίους αλεξιπτωτιστές που θα πραγματοποιούν πτώσεις με αλεξίπτωτο στο Μάλεμε για να τιμήσουν τον ηρωισμό των Γερμανών paratroopers.

 

Άγνωστη παραμένει η ταυτότητα της οργάνωσης που καλεί στην “εκδήλωση” και η οποία χρησιμοποιεί σύμβολα, παράσημα και σταυρούς που παραπέμπουν στο Γ΄ Ράιχ, ενώ άγνωστο παραμένει επίσης το εάν έχουν απευθυνθεί στις αρχές των Χανίων και της Κρήτης για μια τέτοια προκλητική διοργάνωση.

 

Μάλιστα, η συμμετοχή στην εκδήλωση για τους ενδιαφερόμενους έχει κόστος 365 ευρώ το άτομο, ενώ στους συμμετέχοντες θα απονεμηθούν μετάλλια το σχέδιο των οποίων σαφώς παραπέμπει σε ναζιστικά σύμβολα.

 

Σοβαρά ερωτήματα προκαλούν τέλος δημοσιεύματα που μιλούν για εμπλοκή βραβευμένων Ελλήνων αστυνομικών και άλλων στην «Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών» που αναβιώνει την εναέρια εισβολή των Γερμανών για να τους… τιμήσει.

 

Ενώ ο Βουλευτής Χανίων συνεχίζει απευθυνόμενος προς τους Υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών…: «Από ποιον πήραν άδεια αυτοί οι μεταμφιεσμένοι νεοναζί για να “τιμήσουν» την επίθεση των αλεξιπτωτιστών του Χίτλερ στην Κρήτη το Μάη του 41;

 

Που βρίσκουν το θράσος τα κατακάθια της ανθρώπινης ιστορίας να προβαίνουν σε τέτοια ανακοίνωση για εκδήλωση και μάλιστα με «πτώση αλεξιπτωτιστών» στο στρατιωτικό αεροδρόμιο του Μαλεμε;

 

Καλώ όλες τις αρχές του νησιού από την περιφέρεια, τους δημάρχους, μέχρι τους συνδικαλιστικούς, επιστημονικούς και πολιτιστικούς φορείς, να καταδικάσουν αυτή την προγραμματιζόμενη “εκδήλωση” και με κάθε τρόπο να μην επιτρέψουν να γίνει. Περιμένω άμεση απάντηση από τους Υπουργούς».

Σ. Βαρδάκης: «Να λογοδοτήσουν άμεσα όποιοι έδωσαν άδεια για την επαίσχυντη εκδήλωση»

Γενεύη - Αθήνα με Κωλοτούμπα ο Δερμιτζάκης - Μετά την Εισαγγελική Έρευνα για Διπλά Κρούσματα Συμβουλεύει να Ανοίξει Όλη η Αγορά

Με αφορμή την πρόσκληση της οργάνωσης Ευρωπαϊκή Ένωση Αλεξιπτωτιστών για τις προκλητικές εκδηλώσεις «στη μνήμη των Γερμανών Αλεξιπτωτιστών», ο βουλευτής Ηρακλείου ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία Σωκράτης Βαρδάκης, δήλωσε:

«Στα αιματοβαμμένα χώματα της Κρήτης, του νησιού που γνώρισε τις θηριωδίες των ναζιστών, που θρήνησε εκατοντάδες νεκρούς στις εκτελέσεις αμάχων , που χωριά ολόκληρα ξεθεμελιώθηκαν κι έγιναν στάχτη, αποτελεί αισχρή πρόκληση η πραγματοποίηση τέτοιων εκδηλώσεων.

 

Μόνο αποτροπιασμό και οργή μπορεί να νιώσει ο κρητικός λαός, όταν 80 χρόνια μετά τη Μάχη της Κρήτης, του κορυφαίου ηρωικού γεγονότος της ιστορίας του νησιού μας, κάποιοι προσβάλουν τη μνήμη όλων αυτών που με χέρια γυμνά, με αξίνες και σκεπάρνια αντιστάθηκαν στους Γερμανούς αλεξιπτωτιστές, οργανώνοντας φιέστες για να «τιμήσουν τη μνήμη» των δολοφόνων του λαού μας.

 

Έχει άδεια αυτή η οργάνωση γι’ αυτό το αίσχος; Αν ναι, ποια επίσημη αρχή την εξέδωσε; Οι ευθύνες είναι τεράστιες και θα αναζητηθούν άμεσα προς πάσα κατεύθυνση. Ενόψει και σχετικής κοινοβουλευτικής παρέμβασής μας για το θέμα, ξεκαθαρίζουμε ότι δεν πρόκειται να επιτρέψουμε την πραγματοποίηση αυτής της εκδήλωσης και όσοι φέρουν ευθύνη γι’ αυτήν, θα λογοδοτήσουν».

Χάρης Μαμουλάκης: Βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων

Με αφορμή σχεδιαζόμενη, άκρως προκλητική εκδήλωση της «Ευρωπαϊκής Ένωσης Αλεξιπτωτιστών» που διοργανώνεται στις 17 – 23 Μαΐου στα Χανιά, ο αν. Τομεάρχης Ανάπτυξης & Επενδύσεων ΚΟ ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Χάρης Μαμουλάκης προχώρησε στην ακόλουθη δήλωση:

«Αυτή η φιέστα της ντροπής που διοργανώνεται από φιλοναζιστές τον ερχόμενο Μάιο στα Χανιά, αποτελεί βάναυση προσβολή της μνήμης των Ηρώων του τόπου μας και της αιματοβαμμένης Ιστορίας της Κρήτης. Αποδεικνύει όμως παράλληλα και το γεγονός ότι κάποιοι εξακολουθούν να προσπαθούν να παραχαράξουν την ιστορία για να εξυπηρετήσουν άλλους σκοπούς.

 

Η αντίθεσή μας είναι δεδομένη, όπως και του συνόλου της κοινωνίας της Κρήτης και πρόθεσή μας είναι να μην επιτρέψουμε να υλοποιηθούν αυτά τα σχέδια.

 

Θεωρούμε επίσης αναγκαίο, το να αναλάβει η Ελληνική Πολιτεία τις κατάλληλες πρωτοβουλίες έτσι ώστε να θωρακιστεί η Ιστορική Μνήμη από ανάλογες προσπάθειες. Για να μην θεωρηθούν ποτέ οι θυσίες των προγόνων μας μάταιες.».

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα