26 C
Athens
15.7 C
Washington
20.2 C
Melbourne
10.6 C
London
10.1 C
New York
15.8 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

DW για Γ.Καραϊβάζ: Όσοι Ασχολούνται με το Οργανωμένο Έγκλημα στην Ελλάδα και τις Σχέσεις του με την Δημόσια Διοίκηση Διατρέχουν Ιδιαίτερο Κίνδυνο

Δημοφιλέστερα

Πυκνώνουν και αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο τα δημοσιεύματα σε όλη την Ευρώπη για τις σχέσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη με τον υπόκοσμο. Για την ακρίβεια οι Ευρωπαίοι αφήνουν να εννοηθεί σε ένα πλήθος έγκριτων δημοσιευμάτων ότι επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη οι εγκληματικές οργανώσεις ελέγχουν πλήρως το Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και έχουν πιθανότατα στενές σχέσεις με κρατικούς αξιωματούχους. Οι μεγαλύτερες εφημερίδες, τα μεγαλύτερα μέσα ενημέρωσης στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες αναφέρουν πλέον ότι η δολοφονία του Γιώργου Καραϊβάζ οφείλεται στο γεγονός ότι ο έμπειρος δημοσιογράφος ερευνούσε τις σχέσεις της κυβέρνησης, του κράτους και της μαφίας.

Μόνο στην Ελλάδα τα φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης έπαψαν να ασχολούνται ουσιαστικά με το θέμα αυτό και δεν αναφέρουν τα ξένα δημοσιεύματα που μιλάνε για το παρακράτος στην Ελλάδα. Ακόμη και στη Γερμανία. Το ένα μετά το άλλο τα μέσα ενημέρωσης αναφέρονται με υπονοούμενα και μπηχτές για σχέσεις της κυβέρνησης, της εξουσίας με τον υπόκοσμο.

Η φωνή του Βερολίνου, η κρατική DW μετέδωσε ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ θεωρούνταν έμπειρος αστυνομικός συντάκτης, ο οποίος είχε ασχοληθεί με αθέμιτες μηχανορραφίες διεφθαρμένων αξιωματούχων. Είχε προβεί σε αποκαλύψεις για παροχή προστασίας από αστυνομικούς και είχε αναφέρει ότι οι εγκληματικές συμμορίες κερδίζουν ολοένα και μεγαλύτερη δύναμη στην Ελλάδα επηρεάζοντας, μάλιστα, ακόμη και την επιλογή προσωπικού στην αστυνομία.

Η DW, όπως και άλλα ευρωπαϊκά μέσα ενημέρωσης, ανέφερε ότι ο Καραϊβάζ διερευνούσε επαφές αξιωματούχων με το οργανωμένο έγκλημα. Η φωνή του Βερολίνου αναφέρει ότι όσοι ασχολούνται με το οργανωμένο έγκλημα στην Ελλάδα και με τις σχέσεις του με την δημόσια διοίκηση διατρέχουν ιδιαίτερο κίνδυνο, και όλα αυτά γίνονται σε μια χώρα που έτσι κι αλλιώς μαστίζεται από διαφθορά και που το οργανωμένο έγκλημα ασκεί επιρροή στην πολιτική. Όπως και να έχει, η παρακρατική ατμόσφαιρα στην Αθήνα είναι το θέμα όλων των μεγάλων μέσων ενημέρωσης του εξωτερικού. Η οσμή παρακράτους επί ημερών κυβέρνησης Μητσοτάκη διαχέεται παντού.

Το Ναζιστικό «Σχέδιο Πείνας» που Επαναλαμβάνεται Σήμερα - Βρείτε τις Διαφορές..

Είναι συγκλονιστικό αλλά απολύτως αληθινό ότι σε όλη την Ευρώπη τα μέσα ενημέρωσης μιλάνε για μια διεφθαρμένη χώρα επί ημερών Κυριάκου Μητσοτάκη και περιγράφουν την Ελλάδα ως «Κολομβία των Βαλκανίων». Λογικά θα έπρεπε να έχει παραιτηθεί ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης. Επί των ημερών του έχουν συμβεί ένα πλήθος επιθέσεων κατά δημοσιογράφων και ουδέποτε έχουν συλληφθεί οι δράστες. Ταυτόχρονα επί ημερών του έχει αυξηθεί το επίπεδο συνεργασίας του υποκόσμου με κυβερνητικούς αξιωματούχους, όπως αναφέρουν οι ξένες εφημερίδες. Αν ήταν σοβαρή, υπεύθυνη, και δημοκρατική η κυβέρνηση θα τον είχε απαλλάξει των καθηκόντων του. Δεν υπάρχει ευρωπαϊκός λαός που να μην θεωρεί ότι στην Ελλάδα η πολιτική όζει και ότι υπάρχει σχέση του υποκόσμου με πολιτικές κεφαλές.

Για μια ακόμη φορά επιβεβαιώνομαι. Έχω πει και έχω γράψει κατ’ επανάληψη ότι θα υπάρξουν δημοσιεύματα τόσο στην Ευρώπη όσο και στην Αμερική για τις σχέσεις αξιωματούχων με τον υπόκοσμο για διάφορες σκοτεινές υποθέσεις. Επίσης έχω γράψει και έχω πει σε αυτήν εδώ την εκπομπή ότι πολύ σύντομα τόσο τα διεθνή μέσα όσο και οι Διεθνείς Ενώσεις Δημοσιογράφων θα αναφέρουν μεθόδους Ερντογάν και έντονο παρακράτος στην Αθήνα. Είναι θέμα ημερών, όπως μαθαίνω, να δούμε δημοσιεύματα που θα συνδέουν μέλη της κυβέρνησης ή το Μαξίμου με αστέρες ή ιστορίες του υποκόσμου.

Υπάρχουν ψίθυροι από τον υπόκοσμο στα αυτιά μεγάλων επιχειρηματιών που αναφέρονται με τα καλύτερα λόγια ή με διάφορα υπονοούμενα σε πρόσωπα του περιβάλλοντος του ίδιου του πρωθυπουργού. Και όταν λέμε με τα καλύτερα λόγια το εννοούμε. Αυτό επιβεβαιώνει και τις πληροφορίες των ξένων εφημερίδων, ότι ο Γιώργος Καραϊβάζ έψαχνε αυτές τις σχέσεις και για αυτό ενόχλησε αυτά τα κυκλώματα. Σε μεγάλο ποσοστό τα ελληνικά μέσα ενημέρωσης, τα ελεγχόμενα και καθοδηγούμενα από την κυβέρνηση αποκρύπτουν τόσο τα ξένα δημοσιεύματα όσο και την εντύπωση που έχουν οι ξένοι για το παρακράτος επί ημερών Μητσοτάκη.

Α.Τσίπρας στο OPEN TV: «Ο Κόσμος Βγαίνει Έξω Γιατί Αισθάνεται να Περιορίζεται η Ανάσα του [...] Η Αντίδραση των Πολιτών Μετά το Ξύλο Από τους Αστυνομικούς Ήταν Υγιής»

Είναι εκπληκτικό το γεγονός ότι οι διεθνείς ιστοσελίδες που ασχολούνται με την διαφθορά αναφέρονται ακόμα και σε ενοίκους του Μαξίμου χωρίς ποτέ, από ό,τι φαίνεται, να έχει υπάρξει αντίδραση για όσα γράφουν σχετικά με μέλη της οικογένειας Μητσοτάκη η οποία διαθέτει και νομικούς συμβούλους και πολιτική ισχύ και χρήματα.

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα