26 C
Athens
15.7 C
Washington
20.2 C
Melbourne
10.6 C
London
10.1 C
New York
15.8 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Ο Αυστραλός Δρ. Mark Hobart: «Μην Κάνετε το Εμβόλιο Εάν Έχετε Νοσήσει από Covid-19 […] Είναι Καθήκον Μου ως Γιατρός να Ενημερώσω τις Υγειονομικές Αρχές για Επικίνδυνες Ιατρικές Πρακτικές»

Δημοφιλέστερα

Read this article in English here.

ΜΕΛΒΟΥΡΝΗ, Αυστραλία, 20 Μαΐου 2021 – Ο Αυστραλός Ιατρός (GP) Δρ. Mark Hobart, κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για τον εμβολιασμό COVID-19 σε άτομα που έχουν ήδη νοσήσει από τον ιό.

«Όλοι οι ασθενείς στα γηροκομεία στη Βικτώρια πρέπει να ελέγχονται για αντισώματα COVID πριν από τη λήψη οποιουδήποτε εμβολίου COVID», έγραψε ο Δρ Mark Hobart, 62 ετών, σε επιστολή της 4ης Μαΐου προς τον Επικεφαλής Ιατρικό Αξιωματούχο (Chief Medical Officer CMO) του κράτους.

«Οι ασθενείς δεν πρέπει να λαμβάνουν το εμβόλιο εάν είναι θετικοί στο αντίσωμα.»

Ο Hobart θεραπεύει ασθενείς που έχουν θετικό τεστ για το μυθιστόρημα κορονοϊού στα κέντρα φροντίδας της Μελβούρνης, και λέει ότι τόσο η «εκτεταμένη εμπειρία» όσο και η «τελευταία βιβλιογραφία» επιβεβαιώνουν τη γνώμη του.

«Η επείγουσα πρότασή μου υποστηρίζεται επίσης από μερικούς κορυφαίους Αυστραλούς και διεθνείς ανοσολόγους και ειδικούς», πρόσθεσε.

Ο Hobart προέτρεψε τον CMO, καθηγητή Brett Sutton, να διαβάσει ένα περιοδικό με τίτλο «Αυτοαναφορά πραγματικού κόσμου για την ασφάλεια και την αντιδραστηριότητα των εμβολίων COVID-19: Μια έρευνα για τους αποδέκτες εμβολίων». Η μελέτη ανέφερε ότι τα άτομα που είχαν αναρρώσει από το COVID-19 είχαν πολύ μεγαλύτερο κίνδυνο εμφάνισης σοβαρής παρενέργειας από ένα εμβόλιο COVID-19.

«Αυτή η δοκιμή διαπίστωσε ότι εάν εμβολιάσετε άτομα που είχαν προηγουμένως υποφέρει από ασθένεια Covid-19, υπάρχει έως και 112% αύξηση της απαίτησης νοσηλείας λόγω σοβαρών ανεπιθύμητων ενεργειών», έγραψε ο Hobart.

«Αυτό συνέβη ιδιαίτερα με το εμβόλιο [Oxford-AstraZenica] σε σύγκριση με το Pfizer που ήταν λιγότερο ριψοκίνδυνο σε αυτή τη μελέτη

Οι συγγραφείς περιέγραψαν τα εμβόλια μη mRNA ως πιο επικίνδυνα από τα εμβόλια mRNA, λέγοντας ότι «η μελέτη μας συνδέει όσους είχαν ήδη νοσήσει από COVID-19 με αυξημένη συχνότητα εμφάνισης παρενεργειών από τον εμβολιασμό και αποδεικνύει ότι τα εμβόλια mRNA προκαλούν ήπιες, λιγότερο συχνές συστηματικές παρενέργειες αλλά περισσότερες τοπικές αντιδράσεις.”

Ο Hobart ανησυχεί για την ευημερία των 14 ασθενών του που είχαν ήδη νοσήσει από COVID-19 στο ίδιο γηροκομείο τον περασμένο Ιούλιο και Αύγουστο και τώρα έχουν αντισώματα.

«Δεν πρέπει να λάβουν το εμβόλιο COVID λόγω κινδύνων για την υγεία τους και επειδή είναι ήδη άνοσοι και δεν το χρειάζονται», έγραψε.

Νέα Υόρκη: Μετά τον Μαζικό Εμβολιασμό και το Άνοιγμα της Οικονομίας Καλπάζει η Νέα "Ντόπια" Μετάλλαξη του Covid-19

Ο γιατρός πιστεύει ότι εκατοντάδες παρόμοιοι ασθενείς στα γηροκομεία της Βικτώριας θα έχουν αντισώματα COVID-19, και ως εκ τούτου «πρέπει να εξεταστούν πριν εμβολιαστούν». Είπε στον Sutton ότι οι ασθενείς, ή οι συγγενείς τους, πρέπει να ενημερώνονται τόσο για τον αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης ανεπιθύμητων ενεργειών όσο και για την σχεδόν βέβαιη ανοσία που έχουν ήδη στον κορονοϊό.

«Δεδομένου του κινδύνου ανοσοποίησης ασθενών μετά την νόσηση από Covid και του υψηλού επιπέδου ανοσίας που ακολουθεί την ασθένεια, η οποία είναι πλέον καλά τεκμηριωμένη, υπάρχει ηθικός και νομικός λόγος για την πλήρη ενημέρωση τέτοιων παραληπτών για αυτές τις πραγματικότητες», έγραψε ο Δρ. Hobart.

«Αυτό είναι βασικό καθήκον φροντίδας. Η έλλειψη εξέτασης των ασθενών σε γηροκομεία ή η ενημέρωσή τους, ή στους «συγγενής τους», σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους θα μπορούσε να θεωρηθεί ως παράληψη ή εγκατάλειψη καθήκοντος.»

Ο Δρ. Hobart έγραψε ότι ήταν «καθήκον του ως γιατρός» να ενημερώσει τις υγειονομικές αρχές για «επικίνδυνες ιατρικές πρακτικές» και ενημέρωσε τον CMO Brett Sutton ότι θα έδινε τις πληροφορίες στο κοινό εάν δεν λάβει «κατάλληλη απάντηση» έως τις 7 Μαΐου.

Επιπλέον, ο γιατρός προειδοποίησε τον CMO για την βιβλιογραφία που αποδεικνύει ότι ο εμβολιασμός δεν είναι απαραίτητος, καθώς οι εναλλακτικές θεραπείες όπως η Ιβερμεκτίνη έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές. Ο Δρ. Hobart έγραψε σχετικά με τους κινδύνους των εμβολίων στα άτομα που έχουν ήδη αντισώματα COVID-19 λέγοντας ότι, «είναι άκρας σημασίας να επιστήσουμε την προσοχή, δεδομένου ότι τώρα υπάρχει η βιβλιογραφία που επιβεβαιώνει την αποτελεσματικότητα εναλλακτικών θεραπειών έναντι του εμβολίου Covid που προσφέρει προστασία από το SARS-CoV-2 και τη σχετική ασθένεια Covid».

Πρόσφερε το άρθρο «Επανεξέταση των αναδυόμενων στοιχείων που αποδεικνύουν την αποτελεσματικότητα της Ιβερμεκτίνης» στο American Journal of Therapeutics (e299-e318 [2021]) ως η τελευταία ενημερωμένη έρευνα για το θέμα.

«Προσπάθησαν να κλείσουν τον ιστότοπό μας»

Ο Hobart είπε ότι την Τρίτη μετά τη σύνταξη της επιστολής, την παρέδωσε στο γραφείο του CMO. Ο γιατρός έδωσε στον CMO προθεσμία για την απάντησή του, επειδή οι ασθενείς στο γηροκομείο του είχαν προγραμματιστεί να κάνουν εμβολιασμό COVID-19 στις 12 Μαΐου. Στη συνέχεια, τηλεφώνησε στους κοντινότερους συγγενής των ασθενών του που είχαν θετικά αποτελέσματα για αντισώματα COVID-19, και οι περισσότεροι είπαν ότι δεν ήθελαν να εμβολιαστούν οι συγγενείς τους.

Αυτόματη Ακύρωση των Ραντεβού για Όσους Έχουν Ήδη Νοσήσει

«Συναντήθηκα και με άλλους γιατρούς στο γηροκομείο, για να τους πω τι είχε συμβεί και έτσι έκανα ό,τι μπορούσα».

Ο Δρ. Hobart έγραψε επίσης σε πολιτικούς και επαφές στα μέσα ενημέρωσης και δεν έχει λάβει μέχρι στιγμής απάντηση από κανέναν.

«Τα μόνα άτομα που κατάφερα να το διαδώσω ήταν [εκείνοι] στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και υπογείως – πώς το ονομάζετε αυτό; Η υπόγεια αντίσταση.”

Ο Δρ. Hobart πιστεύει ότι ξέρει γιατί οι πολιτικές αρχές και τα γενικά μέσα ενημέρωσης δεν ανταποκρίνονται.

«Πρόκειται για τη Pfizer και άλλες εταιρείες εμβολίων που προωθούν τα εμβόλια ανεξάρτητα από το τι προκαλούν», είπε.

«Και ο λόγος για τον οποίο δεν έχω λάβει καμία απάντηση από κανέναν είναι επειδή αυτό μπορεί έτσι να διακοπεί τη διάθεση του εμβολίου.»

Ο γιατρός είπε ότι ο πρωθυπουργός της Αυστραλίας, Scott Morrison, θέλει να εμβολιαστούν όλοι, έτσι ώστε τα ταξίδια να μπορούν να συνεχιστούν μεταξύ του νησιωτικού έθνους και του υπόλοιπου κόσμου. Προσφάτως, γίνεται λόγος για εμβολιασμό παιδιών.

«Γίνεται μια μεγάλη μάχη εδώ. Μια μικρή μειοψηφία γιατρών που είναι κατά των πειραματικών εμβολίων που δεν έχουν δοκιμαστεί, δεν θέλουν να εμβολιάσουν άτομα που δεν είναι πιθανό να βελτιωθούν από αυτό», είπε.

Η ομάδα αυτή τη στιγμή οργανώνεται με το όνομα και τον ιστότοπο “Covid Medical Network” και δέχεται επίθεση από την Αυστραλιανή Θεραπευτική Υπηρεσία (TGA), η οποία ελέγχει όλα τα φάρμακα που εισέρχονται στη χώρα.

«Προσπάθησαν να κλείσουν τον ιστότοπό μας», είπε ο Χόμπαρτ.

«Είμαι υπό έρευνα από την AHPRA, την Αυστραλιανή Υπηρεσία Ρυθμίσεων Υγείας, επειδή έδωσα μια συνέντευξη στις αρχές Σεπτεμβρίου σε ένα τηλεοπτικό πρόγραμμα εδώ στο κανάλι Sky… για το πώς αντιμετώπισα έναν ασθενή που νοσούσε από κορονοϊό με Ivermectin».

Δουλεύοντας με ασθενείς που νοσούν από κορονοϊό: «Έφυγε όλο το τακτικό προσωπικό»

Οι περιπέτειες COVID-19 του Hobart ξεκίνησαν όταν τα γηροκομεία στα δυτικά προάστια της Μελβούρνης υπέστησαν ένα ξέσπασμα κορονοϊού τον Ιούλιο και τον Αύγουστο του 2020. Ο Hobart είχε επτά ασθενείς και αφού δεν άκουσε από αυτούς για μια εβδομάδα, τηλεφώνησε για να μάθει πώς ήταν. Ανακάλυψε ότι το γηροκομείο ήταν κλειδωμένο (σε lockdown) και ερημωμένο από το προσωπικό.

«Όλο το τακτικό προσωπικό είχε φύγει», είπε, «και το προσωπικό στα γραφεία είχε αντικατασταθεί με άλλο που ήρθε από έξω. Έφυγαν όλοι οι κανονικοί γιατροί. Ήμουν ο μόνος που παρακολούθησα. Οι μόνοι άλλοι ιατροί ήταν από το δημόσιο νοσοκομείο της περιοχής και είχαν στείλει τους γιατρούς ιατρική περίθαλψη των άλλων ασθενών.

3 Μήνες η Ανοσία από τα Εμβόλια των Pfizer και Moderna - Με 4 Εμβολιασμούς τον Χρόνο.. Είστε Ελεύθεροι..

«Ήμουν ο μόνος εκεί που είχε τη συνέχεια της φροντίδας αυτών των ασθενών και εκεί είδα κάποια πολύ ενδιαφέροντα πράγματα.»

Πάνω απ’ όλα, κανένας από τους ασθενείς με κορονοϊό δεν είχε συμπτώματα αναπνευστικής νόσου.

«Κανένας από αυτούς δεν είχε βήχα», είπε ο Hobart. «Κανένας από αυτούς δεν είχε δυσκολία στην αναπνοή. Απλώς φαινόταν το ίδιο. Η μόνη διαφορά ήταν ότι όλα ήταν τυλιγμένα σε πλαστικό και όλοι ήταν απομονωμένοι. Και κανείς δεν μπορούσε να πάει μέσα ή έξω από το μέρος, οπότε δεν είχαν επισκέπτες… και κοινωνικές δραστηριότητες.»

Ο γιατρός βρισκόταν στο γηροκομείο σχεδόν κάθε μέρα για πάνω από έξι εβδομάδες και βρίσκονταν εκεί 54 διαμένοντες που ήταν θετικοί στον COVID-19. Ο Hobart είπε ότι βίωσε κάποια «αρκετά ενοχλητικά πράγματα», συμπεριλαμβανομένης της ακρόασης για το θάνατο μιας ασυμπτωματικού ασθενούς που είχε πρόσφατα επισκεφθεί και ήταν σε καλή υγεία. Πέθανε πολύ καιρό μετά από έναν άλλο γιατρό που της χορήγησε ένεση μορφίνης και μιδαζολάμη αποσύροντας έτσι την ενυδάτωσή της. Σε μια άλλη περίπτωση, το τοπικό νοσοκομείο αρνήθηκε να πάει σε κάποιον ασυμπτωματικό αλλά θετικό με COVID-19 ασθενή για τον οποίο ο Hobart πίστευε ότι έπαθε εγκεφαλικό μετά από πτώση. Όταν την βρήκε ακόμα στο σπίτι την επόμενη μέρα, η ασθενής ήταν αναίσθητη και είχε παραλύσει στην αριστερή της πλευρά.

«Δεν θα την έπαιρναν επειδή ήταν θετική στον κορονοϊό», είπε.

Όταν ο Hobart κάλεσε ασθενοφόρο, το νοσοκομείο την δέχτηκε και ανακάλυψε ότι είχε αιμορραγία στον εγκέφαλό της. Η οικογένεια των ασθενών αποφάσισε να τη θέσει σε ανακουφιστική φροντίδα και πέθανε δύο εβδομάδες αργότερα.

Ο Hobart πιστεύει ότι αυτό δεν θα είχε συμβεί, αν την είχε πάρει το νοσοκομείο όταν το ζήτησε για πρώτη φορά.

Πιστεύει επίσης «απόλυτα» ότι οι θετικοί σε COVID-19 ασθενείς κακοποιούνται και παραμελούνται.

Οι κάτοικοι γηροκομείων «μπορεί να βγαίνουν θετικοί στα Covid  τεστ για μήνες», εξήγησε ο Hobart.

«Κάνουν τo PCR τεστ μόνο μία φορά. Αρχικά τους ξαναέκαναν, αλλά στη συνέχεια σταμάτησαν επειδή τόσοι πολλοί συνέχιζαν να βγαίνουν θετικοί», συνέχισε.

Lockdown: «Κλειδώνει» η Απαγόρευση Μετακίνησης από Δήμο σε Δήμο στην Αττική

«Ο κανόνας ήταν αυτός: [όταν] το άτομο που έχει κάνει τεστ για κορονοϊό βρεθεί θετικό, εάν μετά από δύο εβδομάδες είναι ασυμπτωματικό, θεωρείται ως αρνητικό».

Ο Hobart λέει ότι το τεστ χρησιμοποιείται με λάθος τρόπο.

“Κάνουν τα τεστ πολύ πάνω από το ποσοστό πολλαπλασιασμού”, εξήγησε.

«Λέγεται κατώφλι CT. Είναι ο αριθμός των φορών (κύκλων ενισχύσεως) που πολλαπλασιάζεται το τεστ. Τεστάρουν έως και 38 και 40 φορές εδώ, και μόλις ξεπεράσετε τις 30 φορές, το τεστ καθίσταται άσκοπο. Είναι αρκετά ακριβές έως και περίπου τις 28 φορές, αλλά όσο χαμηλότερο είναι το ποσοστό πολλαπλασιασμού, τόσο πιο ακριβής είναι, επειδή παίρνετε περισσότερα πράγματα.»

«Ξέρετε, έτσι ακριβώς ένιωσα όταν είχα κορονοϊό».

Ο Hobart εμπνεύστηκε να γράψει στον επικεφαλής ιατρικό λειτουργό της πολιτείας του για τους κινδύνους του εμβολιασμού στα άτομα που έχουν ήδη αντισώματα COVID-19 λόγω των ταλαιπωριών που υπέστη ένας από τους ασθενείς του. Αυτός ο κύριος προσβλήθηκε από κορονοϊό και βρισκόταν στο νοσοκομείο για έξι μήνες. Αφού εξήλθε, ο Hobart πρότεινε να κάνει τεστ αντισωμάτων, που καλύπτεται από το κυβερνητικό σύστημα ασφάλισης υγείας, επειδή ο ασθενής είχε λάβει ραντεβού για να κάνει ένα εμβόλιο. Το τεστ επέστρεψε θετικό.

«Του είπα: Ακούστε, έχετε αντισώματα στον κορονοϊό. Αυτό πιθανότατα σημαίνει ότι έχετε ανοσία στον κορονοϊό. Σκεφτείτε να μην κάνετε το εμβόλιο», είπε ο Hobart.

Πρότεινε στον ασθενή να δώσει τα αποτελέσματα στον γιατρό που του είχε κάνει κράτηση για να τον εμβολιάσει και να δει τι θα του έλεγε. Ο γιατρός, ωστόσο, πίστευε ότι ο ασθενής χρειαζόταν ούτως ή άλλως τον εμβολιασμό με αποτέλεσμα ο ασθενής να προβεί σε εμβολιασμό.

«Λίγες ώρες μετά, άρχισε να αισθάνεται άρρωστος. Όταν ξύπνησε [το επόμενο πρωί], ήταν πραγματικά άρρωστος», είπε ο Hobart.

«Μου είπε, «Ξέρεις, έτσι ακριβώς ένιωσα όταν μολύνθηκα από κορονοϊό»».

Ο ασθενής βρισκόταν στο νοσοκομείο για μια εβδομάδα, και ενώ ήταν εκεί, διαγνώστηκε με λοίμωξη στο στήθος – παρόλο που δεν υπήρχε ένδειξη ότι είχε λοίμωξη στο στήθος. Η ακτινογραφία του στήθους του ήταν διαυγής, δεν έγινε εξέταση πτυέλων, όλες οι εξετάσεις του αναπνευστικού παθογόνου ήταν αρνητικές και ο αριθμός των λευκών κυττάρων του δεν είχε αυξήθεί.

Ν.Αντωνιάδης: Ανατροπή σε Νεκροψία - Δεν Έγινε Ποτέ Διασωλήνωση - Η Αιτία Θανάτου "COVID-19" Έγινε "ΑΠΡΟΣΔΙΟΡΙΣΤΗ"

«Αυτό που με ενόχλησε ήταν ότι οι γιατροί στο νοσοκομείο του είπαν «Αυτό δεν έχει καμία σχέση με τον εμβολιασμό. Έχετε σοβαρή λοίμωξη στο στήθος», είπε ο Hobart.

«Και όχι μόνο αυτό, του είπαν ότι θα έπρεπε να κάνει και την αναμνηστική δόση».

Ο Hobart ανησυχούσε για τους ασθενείς του στο γηροκομείο και κάλεσε και τους 27 – τους 15 από αυτούς που είχαν COVID-19 και τους 12 που δεν είχαν – και τους είπε να κάνουν εξετάσεις αντισωμάτων. Και οι 14 από τους επιζώντες του κορονοϊού που συμφώνησαν, βρέθηκαν θετικοί σε αντισώματα. Περίπου την ίδια στιγμή, ο Hobart είχε συνειδητοποιήσει τη μελέτη στα μέσα Μαρτίου που ανέφερε στην επιστολή του, δείχνοντας ότι τα άτομα που είχαν τον κορονoϊό και στη συνέχεια εμβολιάστηκαν βρέθηκαν να έχουν διπλάσιο κίνδυνο σοβαρών αντιδράσεων. Μίλησε επίσης «στον πιο ανώτερο ανοσολόγο στην Αυστραλία» για τους φόβους του.

Ο ανοσολόγος είπε στον Hobart: «Αυτό είναι σωστό. Εάν είχατε κορονοϊό και έχετε αντισώματα, θα έχετε τουλάχιστον τόσο καλή ή και καλύτερη ανοσία από αυτή που θα δοθεί με το εμβόλιο. Δεν χρειάζεται να χορηγηθεί το εμβόλιο».

Είπε επίσης: «Εάν εμβολιαστούν, θα μπορούσαν να καταλήξουν με σοβαρή αντίδραση».

Ο Hobart δεν θα ονόμαζε τον ειδικό, καθώς ο ανοσολόγος δέχεται επίθεση στην Αυστραλία.

Λαμβάνοντας υπόψη όλες αυτές τις πληροφορίες, ο Hobart αποφάσισε ότι ήταν καθήκον του να ενημερώσει τον Υπεύθυνο Υγείας για το τι συνέβαινε.

“Και γι’ αυτό έγραψα την επιστολή.”

Ο Hobart πιστεύει ότι η προσπάθεια εμβολιασμού όλων, ακόμη και εκείνων με αντισώματα, οφείλεται στην οικονομική απληστία εκ μέρους των εταιρειών εμβολίων.

“Μπορεί να έχουν χειρότερους λόγους από αυτό, αλλά δεν θέλω να κάνω εικασίες γιατί δεν ξέρω”, είπε.

Ο Καθολικός Ιατρικός Σύλλογος της Αυστραλίας (Catholic Medical Association) κυκλοφόρησε την επιστολή του Hobart προς τον CMO, δηλώνοντας ότι «ο Δρ. Mark Hobart έχει μοναδική και εκτεταμένη εμπειρία στη θεραπεία θετικών ασθενών Covid-19 στα Οίκους Φροντίδας (Nursing Homes) στη Μελβούρνη, ειδικά κατά τη διάρκεια της αρχικής εξάπλωσης (κύματος μολύνσεων) το 2020».

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα