21.1 C
Athens
17.3 C
Washington
20.6 C
Melbourne
8.5 C
London
10.8 C
New York
18.7 C
Sydney
Δευτέρα, 3 Οκτωβρίου, 2022

Η ΕΕ Πρόκειται να Παρουσιάσει Ψηφιακό Πορτοφόλι Κατάλληλο για τη Μετά Covid Εποχή – Η Εφαρμογή θα Επιτρέπει στους Πολίτες να Έχουν “Ασφαλή” Πρόσβαση σε Ιδιωτικές και Δημόσιες Υπηρεσίες με Ένα Μόνο Διαδικτυακό Αναγνωριστικό

Δημοφιλέστερα

Η ΕΕ είναι έτοιμη να παρουσιάσει λεπτομερή σχέδια για ένα ψηφιακό πορτοφόλι σε ολόκληρη τη Ευρώπη προκειμένου να βρουν έναν ασφαλή τρόπο για τους πολίτες να έχουν πρόσβαση σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες διαδικτυακά.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα αποθηκεύει στοιχεία πληρωμών και κωδικούς πρόσβασης και θα επιτρέπει στους πολίτες και από τις 27 χώρες να συνδέονται σε ιστότοπους τοπικής αυτοδιοίκησης ή να πληρώνουν λογαριασμούς κοινής ωφέλειας χρησιμοποιώντας μία μόνο αναγνωρισμένη ταυτότητα, δήλωσε άτομο με άμεση γνώση των σχεδίων στους Financial Times.

Η εφαρμογή σε όλη την ΕΕ, στην οποία μπορεί κάποιος να έχει πρόσβαση μέσω σάρωσης δακτυλικών αποτυπωμάτων ή αμφιβληστροειδούς μεταξύ άλλων μεθόδων, θα χρησιμεύει επίσης ως “θησαυροφυλάκιο” όπου οι χρήστες θα μπορούν να αποθηκεύουν επίσημα έγγραφα, όπως π.χ. άδεια οδήγησης. Η χρήση του πορτοφολιού δεν είναι υποχρεωτική, ανέφεραν οι εμπλεκόμενοι, αλλά οι πολίτες που επιλέγουν να εγγραφούν θα επωφεληθούν από ένα εξαιρετικά ασφαλές ψηφιακό οικοσύστημα και μεγαλύτερη ευελιξία, ιδανική για την μετα-πανδημική ζωή.

«Η νέα ψηφιακή ταυτότητα θα δώσει σε κάθε Ευρωπαίο τα κλειδιά για το ψηφιακό δίδυμό τους», δήλωσε ο Thierry Breton, και Επίτροπος της ΕΕ υπεύθυνος για την ψηφιακή πολιτική, σε ομιλία του νωρίτερα αυτό το έτος.

Προκειμένου να προστατεύσουν τους πολίτες, οι αξιωματούχοι της ΕΕ θα επιβάλουν διαρθρωτικό διαχωρισμό που θα εμποδίζει εταιρείες που έχουν πρόσβαση στα δεδομένα χρηστών να τα χρησιμοποιούν για οποιαδήποτε άλλη εμπορική δραστηριότητα, όπως την εμπορία νέων προϊόντων.

Οι Βρυξέλλες συμμετέχουν σε συζητήσεις με κράτη μέλη για την παροχή κατευθυντήριων γραμμών σχετικά με τα τεχνικά πρότυπα για την ανάπτυξη του ψηφιακού πορτοφολιού, το οποίο αναμένεται να είναι πλήρως λειτουργικό σε περίπου ένα χρόνο.

Αυστρία, Δανία, Σλοβακία, Τσεχία, Ουγγαρία Διαχωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Αρχή Περί Κοινής Προμήθειας Εμβολίων

Οι νέες προτάσεις αποτελούν μέρος μιας επισκόπησης της υπάρχουσας ηλεκτρονικής αναγνώρισης σε ολόκληρη την ΕΕ και ακολουθεί μια διαβούλευση σχετικά με τους «οδηγούς και τα εμπόδια» για την ανάπτυξη του ψηφιακού πορτοφολιού.

Το υπάρχον σύστημα γνώρισε χαμηλή απορρόφηση με μόνο 19 χώρες που εισήγαγαν ψηφιακά αναγνωριστικά και δεν είναι όλα συμβατά μεταξύ τους. Τελικά, τα κράτη μέλη θα αποφασίσουν πώς θα εφαρμόσουν το σύστημα.

Αξιωματούχοι της ΕΕ ελπίζουν ότι η αύξηση του ψηφιακού γραμματισμού και η αυξημένη χρήση ψηφιακών εργαλείων κατά τη διάρκεια της πανδημίας θα συμβάλουν στην ενίσχυση του νέου συστήματος. Οι ρυθμιστικές αρχές θα επισημάνουν επίσης την ευκολία πρόσβασης σε δημόσιες και ιδιωτικές υπηρεσίες σε περίπτωση που οι άνθρωποι επιλέξουν να εγγραφούν.

Ένα άτομο που ενοικιάζει ένα αυτοκίνητο, για παράδειγμα, θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει το ψηφιακό του πορτοφόλι για να το κάνει εξ αποστάσεως μέσω μιας εφαρμογής που θα επαληθεύσει την ταυτότητά του και θα εκδώσει ένα ηλεκτρονικό κλειδί, ώστε να μπορεί να πάρει το αυτοκίνητο αμέσως χωρίς να χρειάζεται να περιμένει στην ουρά στο αεροδρόμιο.

Το ψηφιακό πορτοφόλι θα είναι «απλό, ασφαλές και θα προστατεύει τους ανθρώπους στο διαδίκτυο», είπε ένα άτομο με άμεση γνώση των σχεδίων. «Οι άνθρωποι θα έχουν επίσης τη δυνατότητα να αποφασίζουν πόσες πληροφορίες δίνουν, ενώ η Google και άλλοι δεν σας αφήνουν να αποφασίσετε τι δίνετε.»

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα