Επίσημη επίσκεψη Σάντσεθ στην Κένυα για τη διερεύνηση επιχειρηματικών ευκαιριών

Ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, Πέδρο Σάντσεθ, ξεκίνησε την Τετάρτη (26 Οκτωβρίου) επίσημη επίσκεψη στην Κένυα, όπου συνομίλησε με εκπροσώπους ισπανικών επιχειρήσεων πριν από τη συνάντησή του με τον πρόεδρο του ανατολικοαφρικανικού κράτους Γουίλιαμ Ρούτο.

Ο Σάντσεθ έφτασε στο Ναϊρόμπι από τη Μαδρίτη την Τρίτη, στην πρώτη επίσημη επίσκεψη Ισπανού πρωθυπουργού στο αφρικανικό έθνος, ανέφεραν ισπανικές επίσημες πηγές.

Την Τετάρτη, συναντήθηκε με εκπροσώπους ισπανικών επιχειρήσεων με έδρα την Κένυα στην πρωτεύουσα, όπου συζήτησε τις επιχειρηματικές προκλήσεις και τις ευκαιρίες που ανοίγονται σε άλλους τομείς, όπως οι υποδομές, οι ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και η αγροτική βιομηχανία.

Στη συνάντηση συμμετείχε επίσης ο Ισπανός υπουργός Εμπορίου και Τουρισμού Ρέγιες Μαρότο.

Μετά τη συνάντηση, ο Σάντσεθ κατευθύνθηκε στο State House του Ναϊρόμπι, όπου θα συναντηθεί με τον Ρούτο για συνομιλίες σχετικά με τις διμερείς σχέσεις και θέματα διεθνούς πολιτικής.

Η ατζέντα του Σάντσεθ κατά τη διάρκεια της κρατικής επίσκεψής του περιλαμβάνει επίσης τη φύτευση ενός δέντρου στο κτίριο των Ηνωμένων Εθνών στην πόλη και μια συνάντηση με μια ομάδα Ισπανών επιστημόνων στο Κέντρο Βιομηχανικής Έρευνας και Ανάπτυξης.

Μετά το Ναϊρόμπι, ο Ισπανός πρόεδρος αναμένεται στη Νότια Αφρική για άλλη μια επίσημη επίσκεψη.

Πηγή: euractiv.gr