Κ. Μητσοτάκης από Ιωάννινα: Χρέος μας να παραδώσουμε μια πιο ισχυρή πατρίδα στα παιδιά μας

Στα Γιάννενα βρίσκεται ο πρωθυπουργός για τον εορτασμό της εθνικής επετείου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι χρέος μας να παραδώσουμε μια πιο ισχυρή πατρίδα στα παιδιά μας.

«Το δικό μας χρέος, είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, μια πατρίδα πιο ισχυρή , μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα, πιο ευημερούσα, μία πατρίδα, πιο δίκαιη», υπογράμμισε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ,ο οποίος τίμησε με την παρουσία τους τις επετειακές εκδηλώσεις.

Μετά το τέλος της παρέλασης, ο πρωθυπουργός δήλωσε:

(ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ/EUROKINISSI)

«Η πατρίδα μας ηλιόλουστη, υποδέχεται σήμερα την εθνική μας εορτή. Η καρδία του Ελληνισμού κτυπά πάντα λίγο πιο δυνατά εδώ πέρα, στα Γιάννενα στο Καλπάκι στην Ήπειρο, γιατί εδώ πριν από 82 χρόνια αμυνθήκαμε απέναντι σε μια απρόκλητη επίθεση και η γενιά αυτή του ’40 έκανε το χρέος της απέναντι στην πατρίδα και απέναντι στην Ιστορία.

Το δικό μας χρέος, είναι να παραδώσουμε στην επόμενη γενιά, σε αυτά τα παιδιά που παρέλασαν κρατώντας ψηλά την ελληνική σημαία με χαμόγελο με αισιοδοξία με υπερηφάνεια μια πατρίδα πιο ισχυρή , μία πατρίδα πιο ασφαλή, μία πατρίδα πιο ευημερούσα μία πατρίδα πιο δίκαιη. Είμαι απολύτως σίγουρος ότι αυτό θα το πετύχουμε. Χρόνια πολλά σε όλες και σε όλους».

Νωρίτερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης παρέστη στην επίσημη δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό και κατέθεσε στεφάνι, στο Μνημείο Μπιζανομάχων.

Ρεπορτάζ: Μαρίνα Παπαδάκη, ΕΡΤ

Πηγή: ertnews.gr