Με μία αιχμηρή ανακοίνωση, η ΝΔ απάντησε στον ΣΥΡΙΖΑ, αναφορικά με τα όσα υποστήριξε για την επίσκεψη του Γερμανού καγκελάριου, Όλαφ Σολτς, στην Αθήνα και την συνάντησή του με τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

«Το ‘Go back madame Merkel’ του 2014 έγινε ‘Go back mister Scholz‘ το 2022. Σαν να μην πέρασε μια μέρα», σχολίασε ειρωνικά η Πειραιώς.

Και προσέθεσε χαρακτηριστικά: «Όλα αυτά βέβαια για το εσωτερικό ακροατήριο. Γιατί στην Ευρώπη καμαρώνουν για τη συμμετοχή τους ως παρατηρητές στους Ευρωπαίους Σοσιαλιστές και επιδεικνύουν καλή διαγωγή για να γίνουν ισότιμα μέλη με τον κ. Σολτς και τους ομόλογούς του».

Η κριτική ΣΥΡΙΖΑ στον Κ. Μητσοτάκη

Κριτική στον Κυριάκο Μητσοτάκη, αλλά και στο Γερμανό καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, ασκεί ο ΣΥΡΙΖΑ, αποτιμώντας τα αποτελέσματα των συνομιλιών που είχε ο Γερμανός καγκελάριος με τον Έλληνα πρωθυπουργό στην Αθήνα.

Ο ΣΥΡΙΖΑ μάλιστα εγκαλεί τον κ. Μητσοτάκη για την αισιοδοξία του και θέτει μια σειρά από ζητήματα σε ό,τι αφορά τις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τη στάση της Γερμανίας, είτε αφορά την ενεργειακή κρίση και την ακρίβεια και την άρνηση του Βερολίνου για ευρωομόλογο και πλαφόν στις τιμές, είτε την γερμανική προσέγγιση στο Ουκρανικό.

Επιπλέον, η Κουμουνδούρου αφήνει αιχμές κατά του κ. Μητσοτάκη ότι ουσιαστικά προβαίνει σε μια οιωνεί αποστρατιωτικοποίηση των νησιών, μέσω της ανταλλαγής των γερμανικών Marder, που θα τοποθετηθούν στον Έβρο αντικαθιστώντας τα ΒΜΡ-1, τα οποία αποσύρονται από τα νησιά για να σταλούν στην Ουκρανία.