Εσωτερικά πυρά στην σλοβάκικη κυβέρνηση για την μετανάστευση

Ο πρόεδρος του Εθνικού Συμβουλίου Μπορίς Κόλαρ (του κόμματος Είμαστε Οικογένεια) προειδοποίησε για τους παράνομους μετανάστες που έρχονται στη Σλοβακία. «Θα έπρεπε να είχαμε κλείσει τα σύνορα με την Ουγγαρία εδώ και πολύ καιρό», δήλωσε.

«Εδώ, οι μετανάστες περιφέρονται στα χωράφια σαν ποντίκια. Φτιάχνουν μια πόλη με σκηνές, μετά μπορεί να γίνει μια τεράστια πόλη, και μετά τι κάνουμε;». ρώτησε ο Kollár.

Μια τέτοια πόλη με σκηνές βρίσκεται κοντά στην πόλη Kúty κοντά στα τσεχοσλοβακικά σύνορα. Το υπουργείο Εσωτερικών ενημέρωσε ότι η σκηνούπολη φιλοξενεί σήμερα 154 μετανάστες. Ο Λουμπομίρ Τίνσμιντ από το τμήμα διαχείρισης κρίσεων δήλωσε ότι οι μετανάστες δεν προκαλούν προβλήματα και είναι χρήσιμοι στις δουλειές γύρω από την περιοχή.

Ο εκπρόσωπος του Εθνικού Συμβουλίου θεωρεί ότι η κατάσταση αποτελεί «αποτυχία του Υπουργείου Εσωτερικών». Ο υπουργός Εσωτερικών Ρομάν Μίκουλετς (OĽaNO) αντιμετωπίζει επί του παρόντος μια ψηφοφορία μη εμπιστοσύνης που ξεκίνησε από το SMER-SD του πρώην πρωθυπουργού Ρόμπερτ Φίκο. Ο Κόλαρ, ωστόσο, δήλωσε ότι το κόμμα του Είμαστε Οικογένεια, δεύτερο ισχυρότερο κόμμα στο Εθνικό Συμβούλιο, δεν θα υποστηρίξει την απομάκρυνση του Μίκουλετς.

Εν τω μεταξύ, παραμένουν οι συνοριακοί έλεγχοι στα σύνορα με την Τσεχία και την Αυστρία.

(Michal Hudec | EURACTIV.sk)

Πηγή: euractiv.gr