13.3 C
Athens
8.9 C
Washington
23.6 C
Melbourne
15 C
London
14.4 C
New York
23.3 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

3 Μήνες η Ανοσία από τα Εμβόλια των Pfizer και Moderna

Δημοφιλέστερα

Σύμφωνα με μια νέα μελέτη που παρουσιάστηκε πρόσφατα στην New England Journal of Medicine​, διαπιστώθηκε πως το εμβόλιο της Moderna και συνεπώς και των Pfizer/BioNTech που χρησιμοποιούν την τεχνολογία επέμβασης στα ριβοσώματα των κυττάρων κατά του κορονοϊού, προκαλεί αντισώματα που αντέχουν μόνο για… τρεις μήνες!

Ερευνητές στο Εθνικό Ινστιτούτο Αλλεργιών και Λοιμωδών Νοσημάτων (NIAID) των ΗΠΑ, το οποίο εργάστηκε από κοινού με τη Moderna για την ανάπτυξη του εμβολίου, μελέτησαν την ανοσολογική απόκριση 34 ενηλίκων συμμετεχόντων, νέων και ηλικιωμένων, από το πρώτο στάδιο της κλινικής δοκιμής.

Σύμφωνα με τη μελέτη που παρουσιάστηκε στη New England Journal of Medicine, τα αντισώματα, τα οποία εμποδίζουν τον ιό SARS-CoV-2 να εισβάλει στα ανθρώπινα κύτταρα, «Μειώθηκαν αλλά παρέμειναν επαρκή και αυξημένα σε όλους τους συμμετέχοντες μόνο 3 μήνες μετά την δεύτερη δόση του εμβολιασμού (119 μέρες μετά την πρώτη δόση)».

Το American Journal Of Medicine Προτείνει την Υδροξυχλωροκίνη για την Αντιμετώπιση του Covid-19

Το εμβόλιο της Moderna που ονομάζεται mRNA-1273, χορηγείται σε δύο δόσεις με διαφορά 28 ημερών ανάμεσα στην πρώτη και τη δεύτερη.

Και παρά το γεγονός πως ο αριθμός των αντισωμάτων στους οργανισμούς των εθελοντών της μελέτης εξασθενεί με την πάροδο του χρόνου, αυτό δεν είναι απαραίτητα αιτία ανησυχίας.

«Η μελέτη περιλαμβάνει στοιχεία που δείχνουν πως μια σχετικά ισχυρή απόκριση αντισωμάτων παραμένει για 90 ημέρες μετά τη δεύτερη δόση του εμβολίου», δήλωσε ο ιολόγος Benjamin Neuman, του Texas A&M University-Texarkana.

«Η ποσότητα αντισωμάτων που παράγονται από εμβόλιο ήταν υψηλότερη σε νεότερους ασθενείς από ό, τι σε ηλικιωμένους, αλλά αρκετά ισχυρές ανοσολογικές αντιδράσεις παρατηρήθηκαν ακόμη και σε ασθενείς ηλικίας έως 70 ετών» τόνισε.

Η διάρκεια ζωής των εμβολίων mRNA, τελικά είναι πολύ μικρότερη ακόμα και από αυτή που υπέθετε ο Ρώσος επιστήμονας Αλεξάντρ Γκίντσμπουργκ, επικεφαλής της επιστημονικής ομάδας, του Ινστιτούτου ΓΚαμαλάγια ο οποίος μιλώντας για την χρονική διάρκεια του εμβολίου Sputnik-V που είναι δύο χρόνια είχε αποκαλύψει ότι «η αποτελεσματική ανοσία από τον κορονοϊό για το εμβόλιο των Pfizer/BioNTech θα είναι 4-5 μήνες κάλυψης»!

ΗΠΑ: Εκατοντάδες Εστάλησαν στα Δωμάτια Έκτακτης Ανάγκης Μετά τη Λήψη Εμβολίων Κατά του Covid-19

Διαβάστε Επίσης: Η AstraZeneca και το Ρωσικό Ινστιτούτο Gamaleya θα Ερευνήσουν Συνδυασμούς των Εμβολίων Atrazeneca και Sputnik V για τον Covid-19

Δηλαδή σύμφωνα με τα έως τώρα στοιχεία, όποιος εμβολιαστεί στην Ελλάδα με το εμβόλιο Pfizer/BioNTech (4,7 εκατ. δόσεις παίρνει η κυβέρνηση) και Moderna (1,8 εκατομμύρια δόσεις) θα πρέπει να εμβολιάζεται τέσσερις φορές τον χρόνο για να είναι ασφαλής. Αν το κάθε εμβόλιο χορηγείται σε δύο δόσεις, κάποιος που θα μπει στην διαδiκασία εμβολιασμού θα πρέπει να κάνει 8 “τρυπήματα” τον χρόνο μόνο για την γονιδιακή θεραπεία για τον Covid-19.

Δρ. Εύη Κιαγιά: «Στείλανε Σπίτι μου, με Εισαγγελική Εντολή, Κοινωνικούς Λειτουργούς για να Ελέγξουν τις Συνθήκες Διαβίωσης του Παιδιού μου»

Παρά ταύτα, και για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.., η Moderna κοινοποίησε λεπτομέρειες σχετικά με την επιστολή NEJM μαζί με μια ενημέρωση σχετικά με την προσπάθειά της να αυξήσει την παραγωγή.

Αυτό είναι κάτι πρακτικά και οικονομικά πολύ δύσκολο, ειδικά από την στιγμή που τα συγκεκριμένα εμβόλια θα πρέπει να διακινούνται και να αποθηκεύονται σε θερμοκρασίες -70° C.

Ανεβάζοντας ελαφρώς το ποσοστό αποτελεσματικότητας του πρώτου ρωσικού εμβολίου Sputnik V, o A.Γκίντσμπουργκ έκανε λόγο για 96% επιτυχία από τις έως τώρα μελέτες, καθώς μόνο στο 4% των περιπτώσεων ο εμβολιασμένος μπορεί να ασθενήσει, αλλά σε ήπια μορφή.

Βέβαια σε μια ασθένεια με τόσο μικρή θνησιμότητα σύμφωνα με τα στοιχεία του ΠΟΥ, και με τα φάρμακα αντιμετώπισης με πολύ υψηλό ποσοστό επιτυχίας να υπάρχουν ήδη, αναρωτιόμαστε για όλα τα σκληρά μέτρα που εφαρμόζονται και την τρομολαγνεία προς αντιμετώπιση του ιού. Ο στόχος δηλαδή είναι να μην αρρωσταίνουμε καν (από κορονοϊό);

Τί σημαίνει επιτυχία του εμβολίου 95-96% σε μία νόσο με μέση θνησιμότητα 0,23% όταν τα υπάρχοντα φάρμακα μπορούν να αποτρέψουν να νοσήσει κάποιος βαριά από Covid-19 κατά 84,5%;

Πάντως ένα είναι το σίγουρο για όσους δεχτούν να κάνουν το εμβόλιο, .. η χορήγηση Ειδικής Βεβαίωσης για όσους το έκαναν.. ..και ασφαλώς η έκχυση νανοσωματιδίων.. που ελπίζουμε ότι δεν χορηγούνται ήδη από τα άχρηστα για πρόβλεψη αλλά ευρέως εφαρμοσμένα PCR τεστ.

Ο Διακεκριμένος Ιταλός Kαθηγητής Mικροβιολογίας Andrea Crisanti: Δεν θα έκανα το Εμβόλιο για τον Κορονοϊό

Διαβάστε Επίσης: Δρ. Giulio Tarro: «Ο Mullis που Εφήυρε τα Τεστ Είπε: “Μην τα Χρησιμοποιείτε για Διάγνωση”, και Πήρε το Νόμπελ» (Βίντεο)

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box