14.2 C
Athens
16.7 C
Washington
26 C
Melbourne
7 C
London
11.8 C
New York
21.9 C
Sydney
Τρίτη, 11 Μαΐου, 2021

Bloomberg: «7 Χρόνια θα Χρειαστούν για να Εμβολιαστεί το 75% του Πληθυσμού του Πλανήτη με Δύο Δόσεις, Βάσει του Τρέχοντος Ρυθμού των Εμβολιασμών ανά την Υφήλιο»

Δημοφιλέστερα

Πότε θα τελειώσει ο εφιάλτης της πανδημίας του κορονοϊού; Η απάντηση βρίσκεται στον ρυθμό των εμβολιασμών.

Επτά χρόνια θα χρειαστούν, σύμφωνα με το Bloomberg, για να εμβολιαστεί το 75% του πληθυσμού του πλανήτη με δύο δόσεις, βάσει του τρέχοντος ρυθμού των εμβολιασμών ανά την υφήλιο.

Οι ρυθμοί αυτοί αναμένεται να επιταχυνθούν κι άλλο, καθώς θα κυκλοφορούν ολοένα και περισσότερα εμβόλια.

Οι εμβολιασμοί παρέχουν προστασία από τη νόσο Covid-19 μέσα σε λίγες εβδομάδες από τη στιγμή που κάποιος θα λάβει το εμβόλιο. Αλλά αν το ποσοστό των εμβολιασθέντων είναι μικρό σε μια κοινότητα, τότε ο κορονοϊός θα συνεχίσει να εξαπλώνεται ανεξέλεγκτα. Όσο περισσότεροι εμβολιάζονται, ομάδες ανθρώπων θα αρχίσουν να χτίζουν μια συλλογική άμυνα κατά του ιού, τη λεγόμενη ανοσία της αγέλης.

Μπορούν τα Άτομα με Αυτοάνοσα Νοσήματα να Κάνουν το Εμβόλιο Κατά του Covid-19; - Φαρμακευτικές Αγωγές για Αυτοάνοσα και Εμβόλια Κατά του Covid-19

Οι απόψεις στην επιστημονική κοινότητα όσον αφορά στο πότε επιτυγχάνεται η ανοσία της αγέλης διίστανται. Κάποιοι θεωρούν ότι αυτό συμβαίνει όταν αρκετοί άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί και η επίδραση είναι μετρήσιμη στην ταχύτητα της διασποράς του ιού. Άλλοι το ορίζουν ως το σημείο που δεν είναι πλέον βιώσιμες οι εστίες μετάδοσης.

Σύμφωνα με το Bloomberg Vaccine Tracker, μια βάση δεδομένων απ’ όλο τον κόσμο για την πορεία της Covid-19, που έχει δημιουργήσει το πρακτορείο, μέχρι στιγμής έχουν χορηγηθεί πάνω από 119.000.000 δόσεις εμβολίων ανά την υφήλιο, τη στιγμή που ειδικοί, όπως ο κορυφαίος Αμερικανός επιδημιολόγος, Δρ Άντονι Φάουτσι, εκτιμούν ότι θα χρειαστεί να καλυφθεί το 70%-85% του παγκόσμιου πληθυσμού για να επιστρέψουμε στη νέα κανονικότητα.

Κάποιες χώρες σημειώνουν αλματώδη πρόοδο σε σύγκριση με άλλες, έχοντας θέση ως στόχο τον εμβολιασμό των τριών τετάρτων των κατοίκων τους με δύο δόσεις.

Κορονοϊός : Αδύναμος Κρίκος ο ΕΟΔΥ – Κενά και Ανακρίβειες στα Στοιχεία για την Πορεία της Πανδημίας

Χαρακτηριστικό το παράδειγμα του Ισραήλ, που ηγείται στην παγκόσμια κούρσα των εμβολιασμών, αποβλέποντας να καλύψει το 75% του πληθυσμού μέσα σε μόλις δύο μήνες.

Οι ΗΠΑ μπορεί να αγγίξουν τον στόχο αυτό στα τέλη του έτους, αλλά με τους εμβολιασμούς να προχωρούν ταχύτερα στις πλουσιότερες δυτικές χώρες απ’ ό,τι στις υπόλοιπες, ο πλανήτης θα χρειαστεί επτά χρόνια με τους τρέχοντες ρυθμούς για να πιάσει το ποσοστό αυτό.

Το Bloomberg υπολογίζει για την εκτίμησή του τον κυλιόμενο μέσο όρο εμβολιασμών, που σημαίνει ότι, καθώς θα επιταχύνονται, θα μειώνεται και ο απαιτούμενος χρόνος για την επίτευξη του στόχου του 75%.

«Θέλω να σας φιλήσω όλους»! Ακμαιότατος ο Τραμπ σάρωσε στην προεκλογική συγκέντρωση της Φλόριντα και έστειλε μήνυμα νίκης

Το πρακτορείο σημειώνει, μάλιστα, ότι οι υπολογισμοί θα αλλάζουν συνέχεια, ειδικά τις πρώτες ημέρες της εκστρατείας των εμβολιασμών, ενώ δεν αποκλείεται να επηρεαστούν από προσωρινά προβλήματα στη διάθεση των εμβολίων.

Στον Καναδά, επί παραδείγματι, που θα κρατήσει μέχρι τις 21 Φεβρουαρίου κλειστά τα σύνορά του, το ποσοστό εμβολιασμού μειώθηκε κατά το ήμισυ τις τελευταίες εβδομάδες, μετά από αναφορές καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων.

Με τους τρέχοντες ρυθμούς, θα χρειαζόταν μια δεκαετία για να φθάσει τον στόχο του 75%, πράγμα που ίσως αφυπνίσει την πολιτική ηγεσία και τους αξιωματούχους Υγείας, αν και δεν σημαίνει απαραίτητα ότι η χώρα είναι καταδικασμένη σε 10 χρόνια κοινωνικής αποστασιοποίησης, αφού έχει συνάψει συμφωνίες για την προμήθεια περισσότερων δόσεων εμβολίων ανά άτομο από οποιαδήποτε άλλη χώρα και οι ρυθμοί εμβολιασμών αναμένεται να ενισχυθούν.

Δείτε Επίσης:

Η Γερμανική Der Freitag για Ελλάδα: “Παντού Αστυνομικοί, Γιατροί Πουθενά”

Τα Επτά Βήματα από την Πανδημία στον Ολοκληρωτισμό

ΗΠΑ: Ακαδημαϊκοί από Harvard, Duke, and Johns Hopkins Προειδοποιούν Ότι τα Lockdowns θα Προκαλέσουν στις ΗΠΑ 1+ Εκατομμύρια Περισσότερους Θανάτους

Το 30% του Πληθυσμού στο Ισραήλ και το 20% στα ΗΑΕ Έχουν Εμβολιαστεί, και Σημειώνουν Νέο Υψηλό Ρεκόρ Κρουσμάτων!

«Η Μεγάλη Επανεκκίνηση»: Πώς τα Παγκόσμια Κέντρα Εξουσίας Θέλουν να Διαμορφώσουν την Μετά-COVID Εποχή – The Great Reset

5G: Το Γεωπολιτικό Σημείο Καμπής της Δύσης με την Κομμουνιστική Κίνα

 

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα