10.3 C
Athens
-0.7 C
Washington
24.5 C
Melbourne
3.7 C
London
0.7 C
New York
18.2 C
Sydney
Πέμπτη, 20 Ιανουαρίου, 2022

CDC: Έκτακτη Συνεδρίαση για Πιθανή Σχέση Καρδιακών Παθήσεων από τα mRNA Εμβόλια

Δημοφιλέστερα

Read this article in English here.

Η συμβουλευτική επιτροπή του Κέντρου Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (CDC) θα πραγματοποιήσει έκτακτη συνεδρίαση την Παρασκευή για να εξετάσει την πιθανή σχέση μεταξύ του εμβολίου COVID-19 mRNA και καρδιακής πάθησης που εμφανίζεται σε μερικούς νέους που έχουν εμβολιαστεί.

Η συμβουλευτική επιτροπή για τις πρακτικές ανοσοποίησης του CDC θα εξετάσει ορισμένες περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας ή καρδιακής φλεγμονής, που έχουν εμφανιστεί σε νέους που έλαβαν το εμβόλιο mRNA.

«Ακόμα μαθαίνουμε για τα ποσοστά μυοκαρδίτιδας και περικαρδίτιδας», δήλωσε ο ειδικός ασφαλείας του CDC Tom Shimabukuro, σύμφωνα με το Bloomberg News. “Καθώς συλλέγουμε περισσότερες πληροφορίες, θα αρχίσουμε να παίρνουμε μια καλύτερη ιδέα για τα ποσοστά μετά τον εμβολιασμό και ελπίζουμε να μπορούμε να λάβουμε πιο λεπτομερείς πληροφορίες ανά ηλικιακή ομάδα.”

Σύμφωνα με τον Shimabukuro, 789 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας έχουν αναφερθεί σε όλες τις ηλικίες μετά τα εμβόλια Pfizer / BioNTech και Moderna, συνήθως μετά τη δεύτερη δόση. Περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί κυρίως σε άντρες, δήλωσε ο Shimabukuro στην συμβουλευτική ομάδα εμβολίων της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων. Η μέση ηλικία στα κρούσματα μυοκαρδίτιδας μετά τη δεύτερη δόση είναι τα 24 έτη.

Ο Shimabukuro είπε επίσης ότι οι αναφορές μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας σε νέους ηλικίας 12-24 ετών αποτελούν περίπου το 53% των συνολικών αναφορών της φλεγμονής μετά από τη δεύτερη δόση, ενώ αυτή η ηλικιακή ομάδα αποτελεί μόνο το 9% των χορηγηθεισών δόσεων.

Το Σύστημα Αναφοράς Ανεπιθύμητων Ενεργειών από Εμβόλια (VAERS) έχει καταγράψει 475 άτομα ηλικίας 30 ετών και κάτω που αναφέρουν μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα. Τα πιο συνηθισμένα συμπτώματα που αναφέρθηκαν στο VAERS ήταν πόνος στο στήθος, αυξημένα καρδιακά ένζυμα, αλλαγές στον καρδιακό ρυθμό, δυσκολία στην αναπνοή και μη φυσιολογική ηχοκαρδιογραφία / απεικόνιση.

Κάλυμνος: Με 49 Μολύνσεις Ολικό Lockdown για Όλο το 24ωρο - Εμβολιασμένο το 50% του Νησιού με Μία ή Δύο Δόσεις

Μεταξύ των 285 περιπτώσεων όπου είναι γνωστό το αποτέλεσμα της ασθένειας, 270 εξήλθαν από το νοσοκομείο, ενώ περίπου το 81% έχει αναρρώσει πλήρως. Το υπόλοιπο 19% έχει συνεχή συμπτώματα ή άγνωστη κατάσταση. 15 εξακολουθούν να νοσηλεύονται, συμπεριλαμβανομένων 3 σε μονάδες εντατικής θεραπείας.

Ο Shimabukuro δήλωσε στην επιτροπή ότι 79 περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας / περικαρδίτιδας έχουν αναφερθεί σε εφήβους ηλικίας 16-17 ετών μετά από τη δεύτερη δόση εμβολίου mRNA. Ο αναμενόμενος αριθμός σε αυτήν την ηλικιακή κατηγορία είναι δύο έως 19 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις.

Στις ηλικίες 18-24, αναφέρθηκαν 196 περιπτώσεις. Ο αναμενόμενος αριθμός περιπτώσεων σε αυτήν την ηλικιακή ομάδα είναι 8, δηλαδή 83 περιπτώσεις ανά εκατομμύριο δόσεις.

«Είναι λίγο σαν να συγκρίνουμε μήλα με πορτοκάλια γιατί και πάλι αυτές είναι προκαταρκτικές αναφορές», είπε ο Shimabukuro. «Δεν θα αποδειχθούν όλες οι αναφορές ότι είναι πραγματική μυοκαρδίτιδα ή περικαρδίτιδα. Οι αναμενόμενες (περιπτώσεις) βασίζονται στη δημοσιευμένη βιβλιογραφία.»

Ως επί το πλείστον, το CDC είπε, οι περιπτώσεις ήταν ήπιες και κυρίως παρατηρήθηκαν σε άνδρες.

Κατά μέσο όρο, 10 έως 22 άτομα ανά 100.000 πληθυσμό διαγιγνώσκονται με ιική μυοκαρδίτιδα στις Ηνωμένες Πολιτείες ανά έτος. Πολλές περιπτώσεις είναι ήπιες και, συχνά, οι άνθρωποι δεν διαγιγνώσκονται με το πρόβλημα. Τα συμπτώματα μπορεί να κυμαίνονται από κόπωση και πόνο στο στήθος έως ανωμαλίες στον καρδιακό ρυθμό, καρδιακή ανακοπή και ακόμη και θάνατο σε σπάνιες και σοβαρές περιπτώσεις. Ήπιες περιπτώσεις επιλύονται από μόνες τους.

«Ανυπομονούμε να δούμε περισσότερα δεδομένα σχετικά με αυτές τις περιπτώσεις, ώστε να μπορέσουμε να καταλάβουμε καλύτερα εάν σχετίζονται με το εμβόλιο ή εάν είναι συμπτωματικά», δήλωσε στην The New York Times, ο Δρ. Yvonne Maldonado, πρόεδρος της Επιτροπής Λοιμωδών Νοσημάτων της Αμερικανικής Παιδιατρικής Ακαδημίας. «Εν τω μεταξύ, είναι σημαντικό για τους παιδίατρους και τους άλλους κλινικούς ιατρούς να αναφέρουν τυχόν ανησυχίες για την υγεία που προκύπτουν μετά τον εμβολιασμό.»

Ν.Αντωνιάδης: Μήνυση Κατά Γώγου για Παραβίαση Μέτρων για την Προστασία της Δημόσιας Υγείας και Έμμεση Διέγερση σε Ανυπακοή

Οι γιατροί ενημερώθηκαν για πρώτη φορά για τις περιπτώσεις μυοκαρδίτιδας στις 14 Μαΐου.

Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ενέκρινε το εμβόλιο Pfizer-BioNTech για χρήση σε παιδιά από 12 ετών στις 12 Μαΐου.

Η Moderna ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι είχε ζητήσει άδεια έκτακτης ανάγκης για το εμβόλιο COVID-19 σε παιδιά ηλικίας 12-17.

Σύμφωνα με την Αμερικανική Παιδιατρική Ακαδημία, από τις 3 Ιουνίου, περισσότερα από 3,9 εκατομμύρια παιδιά έχουν βρεθεί θετικά στον ιό COVID-19 από την έναρξη της επιδημίας. Σχεδόν 16.281 περιπτώσεις COVID-19 σε νέα παιδιά αναφέρθηκαν την περασμένη εβδομάδα.

Τόσο τα εμβόλια Pfizer όσο και τα Moderna εγκρίθηκαν για επείγουσα χρήση τον Δεκέμβριο για άτομα άνω των 16 ετών για το Pfizer και άνω των 18 ετών για το Moderna.

Πάνω από 141 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν εμβολιαστεί πλήρως με εμβόλια mRNA που κατασκευάστηκαν από τις αμερικανικές εταιρείες οι οποίες είναι η Pfizer με τον γερμανό συνεργάτη BioNTech και η εταιρεία Moderna με έδρα το Κέιμπριτζ στην Μασαχουσέτη.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα