13.3 C
Athens
6.7 C
Washington
20.5 C
Melbourne
14.9 C
London
13.1 C
New York
24.1 C
Sydney
Τετάρτη, 27 Οκτωβρίου, 2021

Covid-19: Ανακοίνωση Ν.Χαρδαλιά για Ξενώνες Φιλοξενίας για Άτομα, Ανεξαρτήτως Ηλικίας, που Είναι Θετικά στον Covid-19 – Πώς θα Λειτουργεί ο Πρώτος (Βίντεο)

Δημοφιλέστερα

Το άρθρο είναι  διαθέσιμο στα Αγγλικά εδώ.

Η δημοτική Αρχή του δήμου Βοΐου προσανατολίζεται να μετατρέψει ένα παλαιό αρχοντικό στη Σιάτιστα σε ξενώνα φιλοξενίας, στον οποίο θα μπορούν να μένουν ασθενείς με κορονοϊό που πρέπει να είναι σε κατ΄οίκον περιορισμό – Στόχος η προστασία των ηλικιωμένων.

Τον πρώτο ξενώνα φιλοξενίας στην Ελλάδα για άτομα που νοσούν από τον κορονοϊό, αλλά παρουσιάζουν ήπια συμπτώματα ή είναι ασυμπτωματικοί και δεν χρήζουν ανάγκης νοσηλείας σε νοσοκομείο, αλλά θα πρέπει να παραμείνουν σε κατ’ οίκον περιορισμό για κάποιο χρονικό διάστημα, προτίθεται να λειτουργήσει ο Δήμος Βοΐου.

Σε μία περιοχή που τις τελευταίες μέρες παρατηρείται σημαντική αύξηση του αριθμού των κρουσμάτων του κορονοϊού, όπως αναφέρει ο αντιδήμαρχος Οικονομικών και Προγραμματισμού Βοΐου, Γιώργος Μαγιάγκας, στόχος της δημοτικής Αρχής είναι να περιοριστεί η πιθανότητα περαιτέρω εξάπλωσης του κορονοϊού κυρίως σε ηλικιωμένους και άλλες ευπαθείς ομάδες.

Η Μιχαηλίδου Απειλεί με Απολύσεις Όσους Αρνούνται να Κάνουν το Εμβόλιο (Βίντεο)

Δεν πρόκειται για «Φυλακές-Covid» όπως έχει φτιάξει η Γερμανία για υποχρεωτικό εγκλεισμό για όσους βρεθούν να σπάνε την καραντίνα τους επανηλλειμένα.

Σύμφωνα με τα λεγόμενα του Αντιδημάρχου κ. Μαγιάκα:

«Η σκέψη είναι, όταν κάποιος διαγνωσθεί θετικός στον κορονοϊό και υποχρεωθεί να παραμείνει σε καραντίνα στο σπίτι του, στο οποίο μένει μαζί με ηλικιωμένους πρώτου βαθμού συγγενείς του, αν το θέλει και δεν έχει που αλλού να πάει, να μπορεί να μείνει στον ξενώνα για τις ημέρες του περιορισμού του. Με αυτόν τον τρόπο θα κρατήσει ασφαλείς τους ηλικιωμένους συγγενείς του. Σε καμία περίπτωση η διαμονή των ασθενών στον ξενώνα δε θα είναι υποχρεωτική και σε καμία περίπτωση δε θέλουμε να υποκαταστήσουμε τα νοσοκομεία. Θα αφορά ασθενείς που δε χρειάζεται να μείνουν σε νοσοκομείο και δεν έχουν που αλλού να πάνε και μόνο αν το θέλουν οι ίδιοι».

Κατά τον ίδιο, η ιδέα δημιουργίας του ξενώνα φιλοξενίας για ασθενείς με Covid-19 αποτελεί προς το παρόν μία σκέψη του δημάρχου Βοΐου, Χρήστου Ζευκλή και δεν έχει ξεκινήσει κάποια ενέργεια υλοποήσής της. Το θέμα αναμένεται να περάσει από το δημοτικό συμβούλιο το επόμενο διάστημα, ενώ η πλειονότητα της τοπικής κοινωνίας αντιμετωπίζει θετικά το ζήτημα.

Εσάς Σας Φαίνεται Καλά Αυτός;; Η Συνέντευξη που Έδωσε στον Alpha (Βίντεο)

Σε παλαιό αρχοντικό

Για τη στέγαση του ξενώνα φιλοξενίας ο χώρος έχει βρεθεί. Πρόκειται για ένα παλαιό αρχοντικό στη Σιάτιστα, το οποίο βρίσκεται στην κατοχή του Δήμου Βοΐου. Όπως λέει ο κ. Μαγιάγκας, το συγκεκριμένο κτίριο βρίσκεται σε πάρα πολύ καλή κατάσταση, αφού μέχρι πρότινος λειτουργούσε ως μικρό ξενοδοχείο, μια και ο δήμος το είχε μισθώσει σε ιδιώτη. Αυτό σημαίνει ότι μόλις ληφθεί η απόφαση για τη δημιουργία του ξενώνα, θα μπορέσει να λειτουργήσει πολύ γρήγορα.

Ρόκκος σε Ευαγγελάτο για Καραντίνα: "..και να Έχω κι Εσένα Ευαγγελάτε να Τρομοκρατείς τον Κόσμο" (Βίντεο)

Το παλαιό αρχοντικό διαθέτει εφτά δωμάτια, γεγονός που σημαίνει ότι θα μπορεί να φιλοξενήσει έναν ικανοποιητικό αριθμό ασθενών από την περιοχή.

Να θυμηθούμε την ανακοίνωση του Ν. Χαρδαλιά (Υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων) για δομές φιλοξενείας και σε άλλα μέρη στην Ελλάδα:

Και τώρα ας ακουσουμε την οδηγία του ΕΟΔΥ για το άνοιγμα των σχολείων στο κεντρικό δελτίο του ALPHA TV, περί απομόνωσης όσων βγαίνουν θετικοί στο τεστ Covid-19, ύπο την μορφή σύστασης για το τί “αναμένεται” να κάνουν οι μαθητές όταν είναι θετικοί από αύριο που επιστρέφουν στα σχολεία με υποχρεωτικά τεστ:

Δείτε το σχετικό ρεπορτάζ της ΕΡΤ3 την πρώτη δομή που αναμένεται να ανοίξει στα Σιάτιστα:

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα

Facebook Comments Box