32.3 C
Athens
8.8 C
Washington
24 C
Melbourne
19.3 C
London
16.7 C
New York
12.4 C
Sydney
Τρίτη, 21 Σεπτεμβρίου, 2021

Covid-19 ΤΕΛΟΣ: 84,5% Λιγότερες Πιθανότητες να Νοσήσετε Σοβαρά με τα Φάρμακα Bamlanivimab και Etesevimab. Εγκεκριμένα από το FDA!

Δημοφιλέστερα

Ένα ζευγάρι υπό διερεύνηση μονοκλωνικών αντισωμάτων από τη Lilly δίνουν την υπόσχεση για τον περιοσμό κινδύνων που μπορεί να επιφέρει η νοσηλεία από COVID-19.

Τα προσωρινά δεδομένα από την κλινική δοκιμή BLAZE-1 έδειξαν ότι ένα ζευγάρι μονοκλωνικών αντισωμάτων που έχουν σχεδιαστεί για την εξουδετέρωση του SARS-CoV-2 συσχετίστηκαν με μειωμένο ιικό φορτίο, συμπτώματα και νοσηλεία ή επισκέψεις σε μονάδες έκτακτης ανάγκης (ER) που σχετίζονται με κορονοϊό 2019 (COVID-19) .

Τα δεδομένα φάσης 2, από την εταιρία Eli Lilly, παρείχαν πληροφορίες σχετικά με τα ερευνητικά αντισώματα LY-CoV555 (bamlanivimab) και LY-CoV016 (etesevimab) ως επιλογές μονοθεραπείας και συνδυαστικής θεραπείας για ασθενείς με ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19.

Διαβάστε Επίσης: Το “Αμαρτωλό” Χρονικό του Covid-19

Η τυχαιοποιημένη, διπλή-τυφλή, ελεγχόμενη με εικονικό φάρμακο δοκιμασία BLAZE-1 είναι μια αξιολόγηση φάσης 2 των μονοκλωνικών αντισωμάτων μεταξύ ασθενών που είχαν θετικά αποτελέσματα με SARS-CoV-2 και παρουσίασαν ήπια έως μέτρια συμπτώματα COVID-19.

Ινστιτούτο Ρόμπερτ Κοχ: «Η Ανθρωπότητα Δεν θα Μπορέσει να Εξαλείψει Ποτέ τον Κορoνοϊό [...] Θα Ήταν Καλό να Αρχίσει να Μαθαίνει να Ζει με Αυτό, Ίσως Για Πάντα»!

Οι ερευνητές αξιολόγησαν 3 διαφορετικές δόσεις bamlanivimab (700 mg, 2800 mg, 7000 mg) έναντι του εικονικού φαρμάκου, καθώς και έναν συνδυασμό του bamlanivimab με etesevimab έναντι του εικονικού φαρμάκου.

Το αποτέλεσμα της πρωτογενούς δοκιμής ήταν αλλαγή στο ιικό φορτίο SARS-CoV-2 την 11η ημέρα από έναρξη, καθώς και το ποσοστό των ασθενών που νοσηλεύτηκαν, επισκέφθηκαν το ER ή πέθαναν από το COVID-19 μεταξύ της μέρας αναφοράς και της 29ης ημέρας. Η ομάδα αξιολογήθηκε επίσης για τα αποτελέσματα ασφάλειας που βασίζονται στη θεραπεία.

Το bamlanivimab είναι ένα εξουδετερωτικό μονοκλωνικό αντίσωμα ανοσοσφαιρίνης G1 (IgG1) που στοχεύει στην πρωτεΐνη της ακίδας του SARS-CoV-2. Έχει σχεδιαστεί για να εξουδετερώνει τον ιό εμποδίζοντας την προσκόλληση του ιού και την είσοδο στα ανθρώπινα κύτταρα.

Φαρσαλινός για Μητσοτάκη και τους Άλλους "Υπέρμαχους" του Πιστοποιητικού Εμβολιασμού: «Άσχετοι Όσοι Μιλούν για Πιστοποιητικό Εμβολιασμού»

Το Eteseivimab είναι ένα ανασυνδυασμένο πλήρως ανθρώπινο μονόκλωνο εξουδετερωτικό αντίσωμα που συνδέεται ειδικά με την περιοχή δέσμευσης πρωτεΐνης της επιφανειακής ακίδας SARS-CoV-2. Έχει σχεδιαστεί για να εμποδίζει τη δέσμευση του ιού στον υποδοχέα επιφανείας κυττάρου ξενιστή ACE2.

Δείτε Επίσης: Δείτε τα Απαγορευμένα Ντοκιμαντέρ για τον COVID-19, «Hold-Up» και «Plandemic» με Υπότιτλους

Στην ενδιάμεση ανάλυσή τους, οι ερευνητές ανέφεραν ότι ένας συνδυασμός των θεραπευτικών θεραπειών συσχετίστηκε με σημαντικά μειωμένο ιικό φορτίο την 11η ημέρα μεταξύ των ασθενών με COVID-19 (P = .011). Οι περισσότεροι ασθενείς –συμπεριλαμβανομένων εκείνων που έλαβαν εικονικό φάρμακο– πέτυχαν σχεδόν πλήρη ιογενή κάθαρση μέχρι την 11η ημέρα.

Η θεραπεία συνδυασμού συσχετίστηκε με μειωμένα επίπεδα ιών την ημέρα 3 (Ρ = 0,016) και την 7η ημέρα (Ρ <0,001). Οι ερευνητές σημείωσαν ότι αυτά τα χρονικά σημεία σχετίζονται γενικά με υψηλότερα ιικά φορτία κατά τη διάρκεια της λοίμωξης.

Δρ. Κ.Φαρσαλινός: Απαράδεκτες οι Δηλώσεις “Το Καλύτερο Εμβόλιο Είναι το Ταχύτερο Εμβόλιο” - Τι Είπε για το AstraZeneca

Επιπλέον, ένα σημαντικά μειωμένο το ποσοστό ασθενών που έλαβαν συνδυαστική θεραπεία (3,0%) και παρουσίασαν ένα επίμονο υψηλό ιικό φορτίο την 7η ημέρα από αυτούς που έλαβαν εικονικό φάρμακο (20,8%, Ρ <.0001).

Η βελτίωση των συμπτωμάτων παρατηρήθηκε σε ασθενείς που έλαβαν είτε μονοκλωνικά αντισώματα είτε μεμονωμένο bamlanivimab σε 3 ημέρες. Το ποσοστό νοσηλείας και επισκέψεων ER λόγω του COVID-19 συσχετίστηκε με μείωση σχετικού κινδύνου (RR) κατά 84,5% έναντι του εικονικού φαρμάκου (P = 0,049).

Όσον αφορά την ασφάλεια, οι ερευνητές παρατήρησαν γενικά καλή ανοχή, χωρίς σοβαρές ανεπιθύμητες ενέργειες. Μεταξύ αυτών που έλαβαν bamlanivimab αναφέρθηκαν μια σειρά από μεμονωμένες αντιδράσεις έγχυσης που σχετίζονται με φάρμακα ή ευαισθησίες, αλλά ήταν κυρίως ήπιες.

Ο Daniel Skovronsky, MD, PhD, επικεφαλής επιστημονικός αξιωματούχος και πρόεδρος των Lilly Research Laboratories δήλωσε ότι υπάρχει Παγκόσμιος Κανονισμός με τον οποίο η εταιρεία μπορεί να κάνει τις θεραπείες διαθέσιμες κατά τη διάρκεια της πανδημίας ανεξαρτήτως συνόρων.

Πανδημία-Ισραήλ: Πάνω από 2.000 οι νεκροί, τα κρούσματα πλησιάζουν τα 300.000

Διαβάστε Επίσης: Μελέτη Πενταγώνου ΗΠΑ: Το Εμβόλιο Γρίπης Αυξάνει τον Κίνδυνο Νόσησης Κορονοϊού Κατά 36% (και Άλλες Υποστηρικτικές Μελέτες)

«Οι ομάδες μας έχουν εργαστεί ασταμάτητα τους τελευταίους επτά μήνες για να ανακαλύψουν και να αναπτύξουν αυτές τις θεραπείες αντισωμάτων», δήλωσε ο Skovronsky. “Τα δεδομένα που ευρέθησαν παρέχουν επαρκή στοιχεία ότι τόσο η μονοθεραπεία όσο και η συνδυαστική θεραπεία είναι αποτελεσματικά για τη θεραπεία του COVID-19 σε ασθενείς με υψηλό κίνδυνο για σοβαρή νόσηση.”

Τα μονοκλωνικά αυτά αντισώματα έχουν πάρει έγκριση από το FDA των ΗΠΑ στις 09 Νοεμβρίου 2020 η επικοινώνησή τους στο κοινό από τα ΜΜΕ όμως φαίνεται τόσο προβληματική.. ..που αναγκάζεται ο Πρόεδρος Τραμπ να το επικοινωνεί ο ίδιος μέσω του λογαριασμού του στο Twiter.. χαιρόμαστε που δεν λογόκριναν και αυτό..

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα