19.9 C
Athens
11.3 C
Washington
23.8 C
Melbourne
12.7 C
London
18.6 C
New York
23.5 C
Sydney
Δευτέρα, 16 Μαΐου, 2022

H Moderna Φτιάχνει το mRNA “Λογισμικό της Ζωής” σε Συνεργασία με την Amazon Web Services για την

Δημοφιλέστερα

Η Moderna Therapeutics συνεργάζεται με την υπηρεσία cloud της Amazon, Amazon Web Services (AWS), για την παρασκευή μιας νέας κατηγορίας φαρμάκων. Η εταιρεία βιοτεχνολογίας με έδρα το Cambridge, Massachusetts, έχει ξεκινήσει τις κλινικές δοκιμές με mRNA, μόρια που μεταφέρουν γενετικές πληροφορίες από το DNA στο ριβόσωμα, για να αναπτύξει εξατομικευμένες θεραπείες για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, όπως καρκίνο, μολυσματικές ασθένειες και σπάνιες ηπατικές παθήσεις. Συγκεκριμένα, η εταιρεία χαρακτήρισε το mRNA και τη διαδικασία ανάπτυξης φαρμάκων «το λογισμικό της ζωής».

Το λογισμικό της ζωής. Έτσι, ο Stephane Bancel, διευθύνων σύμβουλος της Moderna, περιέγραψε το messenger RNA (mRNA), το οποίο βρίσκεται στον πυρήνα της διαδικασίας ανάπτυξης φαρμάκων της Moderna.

Η Moderna είναι πρωτοπόρα στα φάρμακα mRNA που πιστεύεται ότι μπορούν να κατευθύνουν το σώμα να παράγει οποιαδήποτε πρωτεΐνη που ενδιαφέρει, συμπεριλαμβανομένων αντισωμάτων και άλλων πρωτεϊνών που μπορούν να δημιουργήσουν θεραπευτική δραστηριότητα. Ο Bancel είπε ότι το mRNA είναι ένα μόριο πληροφοριών.

«Είναι σαν λογισμικό», είπε.

Η Moderna, η οποία έχει εξασφαλίσει τεράστιες επενδύσεις τα τελευταία χρόνια, πλησιάζει στο να γίνει εμπορική εταιρεία με ειδίκευση στην ανάπτυξη εξατομικευμένων θεραπειών για ένα ευρύ φάσμα ασθενειών, συμπεριλαμβανομένου του καρκίνου. Προκειμένου να δημιουργήσει αυτά τα εξατομικευμένα φάρμακα, η εταιρεία με έδρα το Cambridge, Massachusetts, βασίζεται στην αλληλουχία των γονιδίων και στην συνεργασία με μια από τις μεγαλύτερες εταιρείες του κόσμου – την Amazon.

Σε μια συνέντευξη με τον Jim Cramer του CNBC κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου J.P. Morgan Healthcare Conference, η Bancel είπε ότι η εταιρεία βασίζεται στις Amazon Web Services για να «συγκρίνει κάθε γράμμα DNA» στη διαδικασία αλληλούχησης. Μόλις γίνει αυτό, η εταιρεία μπορεί να συμπεράνει τι πρέπει να γίνει για να αναπτύξει εξατομικευμένη ιατρική, εξήγησε ο Bancel.

Το Οξυγόνο του Μαύρου.. Τελειώνει..

Το Amazon Web Services, το ταχύτερα αναπτυσσόμενο τμήμα της εταιρείας, σύμφωνα με το CNBC, παρέχει υπολογιστικές πλατφόρμες στο cloud κατ’ απαίτηση σε εταιρείες. Η Moderna χρησιμοποιεί αυτήν τη στιγμή τις Υπηρεσίες Web της Amazon με περισσότερους από δώδεκα υποψήφιους για φάρμακα που βρίσκονται σε εξέλιξη, πράγμα που σημαίνει ότι η πλατφόρμα υψηλής τεχνολογίας παίζει κεντρικό ρόλο στο πρόγραμμα ανάπτυξης φαρμάκων της εταιρείας. Όπως εξηγεί το CNBC, η εταιρεία χρησιμοποιεί την ισχυρή υπηρεσία που βασίζεται στο cloud για να επιταχύνει το χρόνο που χρειάζεται ένας υποψήφιος για να μετακινηθεί από την προκλινική στην κλινική φάση. Εκτός από τη Moderna, το Amazon Web Services χρησιμοποιείται από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες, όπως η Human Longevity Inc. με έδρα το Σαν Ντιέγκο, η Regeneron Pharmaceuticals και άλλοι.

Η εξάρτηση από το πρόγραμμα υψηλής ταχύτητας θα μπορούσε να οδηγήσει τελικά την εταιρεία να γίνει εμπορική οντότητα 10 χρόνια μετά την κυκλοφορία της. Την περασμένη εβδομάδα, λίγο πριν από την JPM, ο Bancel επεσήμανε έναν από τους κλινικούς υποψήφιους της εταιρείας ως πιθανό blockbuster, μια πειραματική θεραπεία για τον κυτταρομεγαλοϊό (CMV), την πιο κοινή μολυσματική αιτία γενετικών ανωμαλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Moderna είπε ότι η ανάλυση μετά από μια δοκιμή Φάσης Ι, η οποία πραγματοποιήθηκε μετά τον τρίτο και τον τελευταίο εμβολιασμό, δείχνει τη συνεχιζόμενη ενίσχυση των εξουδετερωτικών τίτλων αντισωμάτων σε ασθενείς. Το βασισμένο στο mRNA εμβόλιο, mRNA-1647, έχει σχεδιαστεί για να προστατεύει από τη μόλυνση από CMV. Ο κυτταρομεγαλοϊός είναι ένα κοινό παθογόνο και είναι η κύρια μολυσματική αιτία γενετικών ανωμαλιών στις Ηνωμένες Πολιτείες με περίπου 25.000 νεογέννητα στις Η.Π.Α. μολύνονται κάθε χρόνο. Το CMV μεταδίδεται από τη μητέρα στο αγέννητο παιδί της. Οι γενετικές ανωμαλίες εμφανίζονται σε περίπου 20% των μολυσμένων μωρών. Τα ελαττώματα μπορεί να περιλαμβάνουν νευροαναπτυξιακές αναπηρίες όπως απώλεια ακοής, μειωμένη όραση, διάφορους βαθμούς μαθησιακής αναπηρίας και μειωμένη μυϊκή δύναμη και συντονισμό. Δεν υπάρχει εγκεκριμένο εμβόλιο για την πρόληψη της λοίμωξης από CMV.

Γ.Τράγκας: Ετοίμασαν το Εταιρικό Σχήμα Συνεκμετάλλευσης του Αιγαίου με τον Ερντογάν. Μ' ένα Θερμό Επεισόδιο και Έπειτα Χάγη θα Είναι Έτοιμοι για Συνεκμετάλλευση και Θεσμικά..

Τον Οκτώβριο, η εταιρεία έλαβε τον προσδιορισμό Fast Track από την Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων για το mRNA-3927, το ερευνητικό της mRNA θεραπευτικό για προπιονικούς ακαδημαϊκούς, η οποία προκαλείται από την αδυναμία του σώματος να διασπάσει ορισμένες πρωτεΐνες και λίπη που οδηγεί στην κατασκευή- από τοξικές χημικές ουσίες. Η Moderna σχεδιάζει να ξεκινήσει μια ανοιχτή, πολυκεντρική, κλιμακούμενη δόση μελέτη φάσης Ι / ΙΙ πολλαπλών ανερχόμενων δόσεων mRNA-3927 σε κυρίως παιδιατρικούς ασθενείς.

Δείτε Επίσης:

Δρ. Tal Zaks από MODERNA: Πώς Λειτουργεί το mRNA στον Ανθρώπινο Οργανισμό – Γιατί Αποκαλείται “Το Λογισμικό της Ζωής” και Πώς “Χακάρεται” (Βίντεο)

Το Εμβόλιο RNA της Moderna Περιέχει Luciferin Διαλυμένη με 66,6 ml Αποσταγμένου Φωσφορικού – Πώς Συμβάλλει Αυτό στην Λειτουργία του Εμβολίου;

Το “Αμαρτωλό” Χρονικό του Covid-19 από το 1998 – Όλες οι Ενέργειες

Ο Νομπελίστας Dr. Luc Montagnier για τα Εμβόλια mRNA, τον Covid-19 και τον Πόλεμο που Έχει Δεχθεί για την Επιστημονική του Τεκμηρίωση Σχετικά με τον Covid-19 (Βίντεο – Υπότιτλοι)

 

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα