7.2 C
Athens
0.4 C
Washington
17.4 C
Melbourne
2.4 C
London
-7.3 C
New York
25 C
Sydney
Σάββατο, 22 Ιανουαρίου, 2022

Trump: «Πλησιάζουμε όλο και πιο Κοντά» στην Επιτυχημένη Μάχη για τα Εκλογικά Αποτελέσματα

Δημοφιλέστερα

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ισχυρίστηκε την Κυριακή ότι «Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά», αναφερόμενος στις συνεχιζόμενες μάχες του για τα εκλογικά αποτελέσματα σε βασικές Πολιτείες της εκλογικής αναμέτρησης.

«Πλησιάζουμε όλο και πιο κοντά. Και ελπίζω να ενημερώσετε όλους ότι είμαστε πραγματικά πολύ κοντά», δήλωσε ο Πρόεδρος Trump στο ραδιόφωνο του WABC.

«Τα ψευδή νέα (fake news) δεν θα σας πουν αυτό. Δεν θέλουν να μιλήσουν γι’ αυτό. Προσπαθούν να το καταστείλουν. Δεν έχουμε καθόλου ελευθερία του Τύπου. Είναι κατασταλμένα νέα. Είναι ένα τρομερό πράγμα που συνέβη στη χώρα μας. Ξεκίνησε, πριν από πολύ καιρό, συνεχίστηκε, αλλά έχει φτάσει σε τέτοιο σημείο, που έχι γίνει ένα τρομερό πράγμα. Δεν υπάρχει ελευθερία του τύπου και πρέπει να την επαναφέρουμε, γιατί ο Τύπος είναι τόσο καταπιεσμένος. Είναι τόσο ανέντιμο. Δεν τον λέω πια ψευδή νέα (fake news). Το αποκαλώ διεφθαρμένο νέο», πρόσθεσε.

Η ομάδα του υποψηφίου του δημοκρατικού προέδρου Joe Biden δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό των παρατηρήσεων του Trump.

Ο Μπάιντεν ανακοίνωσε νίκη στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου. «Συνολικά, ο εκλεγμένος Αντιπρόεδρος [Καμάλα] Χάρις και εγώ κερδίσαμε 306 εκλογικές ψήφους – υπερβαίνοντας κατά πολύ τις 270 εκλογικές ψήφους που απαιτούνται για να εξασφαλίσουμε τη νίκη», είπε στις 14 Δεκεμβρίου, αφού οι εκλογείς συναντήθηκαν στις αντίστοιχες πολιτείες τους για να ψηφίσουν.

Ωστόσο, ο Τραμπ, η εκστρατεία του, και άλλοι Ρεπουμπλικάνοι αμφισβητούν τα αποτελέσματα σε πολιτείες όπως η Πενσυλβάνια και η Τζώρτζι, επισημαίνοντας παρατυπίες και πιθανή απάτη.

Καμία από τις νομικές προκλήσεις μέχρι στιγμής δεν οδήγησε σε αλλαγές στα αποτελέσματα, αλλά μια υπό εξέλιξη υπόθεση στο Μίσιγκαν συνέταξε μια έκθεση σχετικά με έναν ιατροδικαστικό έλεγχο των μηχανημάτων και του λογισμικού της Dominion Voting Systems, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι το περίφημο “αναποδογύρισμα ψήφων” στην κομητεία ήταν αποτέλεσμα του σχεδιασμού του συστήματος των ψηφοφοριών.

Η Αθήνα Ελπίζει σε Σαφές Εκλογικό Αποτέλεσμα των ΗΠΑ

Ο Τραμπ ακουγόταν αισιόδοξος σε ραδιοφωνική εκπομπή που φιλοξένησε εν μέρει ο δικηγόρος του, Ρούντι Τζουλιάνι, ευχόμενος στους οικοδεσπότες καλά Χριστούγεννα και λέγοντας ότι η ομάδα του και άλλοι άνθρωποι «έχουν αποκαλύψει απάτη ψηφοφόρων, τη μεγαλύτερη απάτη ψηφοφόρων στην ιστορία».

«Είναι οι πιο διεφθαρμένες εκλογές που αυτή η χώρα είχε μέχρι στιγμής», είπε.

Ο Giuliani το Σαββατοκύριακο αμφισβήτησε τις πολιτείες και επεδίωξε να επιτρέψουν σε αυτόν και σε άλλους να εξετάσουν τα μηχανήματα της ψηφοφορίας. Αν το έκαναν, είπε, θα μπορούσαν να αποδείξουν απάτη.

«Τα μηχανήματα, από το νούμερο ένα και κάθε μηχάνημα που έχουμε δει, γνωρίζετε ποια ήταν τα αποτελέσματα», είπε ο Τραμπ.

«Τα μηχανήματα και οι επαληθεύσεις υπογραφής. Ας δούμε τις υπογραφές στην κομητεία Fulton στη Τζώρτζια και μερικά άλλα μέρη, ας δούμε τις υπογραφές, θα διαπιστώσετε ότι εκατοντάδες χιλιάδες υπογραφές είτε δεν υπάρχουν είτε γράφτηκαν με δόλιο τρόπο.”

Η Τζώρτζια ξεκινά μια προσπάθεια σε επίπεδο πολιτείας για να ταιριάξει τις υπογραφές τη Δευτέρα, αλλά ο Πρόεδρος Τραμπ είπε ότι δεν πρόκειται να το κάνει σωστά.

“Δεν τα ξεκινούν στη σωστή τοποθεσία. Τους ξεκινούν σε περιοχές που δεν είναι πολύ προβληματικές αλλά ακόμα και εκεί βρίσκουν πολλά, ακόμα και σε αυτές τις περιοχές, αλλά θα πρέπει να μας αφήσουν να κάνουμε μετρήσεις υπογραφών στις κατάλληλες τοποθεσίες. Και θα δείτε εκατοντάδες χιλιάδες δόλιες υπογραφές, ή υπογραφές που δεν υπάρχουν καν», συμπλήρωσε.

Facebook Comments Box

Κόσμος

Δημοφιλέστερα Άρθρα

Ακολουθήστε Μας

Συμβαίνει Τώρα